KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Galette od jabuka i cimeta

Francuski kolač od jabuka s lješnjacima i cimetom

oko 20 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Galette od jabuka i cimeta

Lim za pečenje:

Prhko tijesto:

210 g integralnog pšeničnog brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
110 g mekog maslaca
2 žlice mlijeka
2 žlice mljevenih badema

Nadjev:

3 žlice mljevenih lješnjaka
500 g jabuka (očišćenih i narezanih na ploške)
1 žličica cimeta
2 žlice šećera (smeđeg)

Za premazivanje:

1 jaje
1 žlica šećera (smeđeg)

preparation

Priprema

1

Namastite lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 170 °C

Pećnica na vrući zrak oko 150 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i stavite u zdjelu. Dodajte šećer u prahu s vanilin šećerom, soli, maslacem i mlijekom te mikserom (lopaticama) izradite tijesto. Umijesite bademe.

Tijesto omotajte folijom za čuvanje svježine te ostavite oko 40 minuta na hladnom.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u oblik kruga (promjera 30 cm) i stavite na namašćen lim za pečenje.

3

Nadjev

Pospite mljevenim lješnjacima i ostavite pritom 5 cm slobodan rub. Raspodijelite jabuke po lješnjacima. Pomiješajte cimet sa smeđim šećerom i pospite po jabukama.

4

Premazivanje

Slobodan rub preklopite prema unutra, premažite jajetom i pospite smeđim šećerom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na donjoj rešetki oko 38 minuta.

Električna pećnica oko 170 °C

Pećnica na vrući zrak oko 150 °C

Vrijeme pečenja: oko 38 - 37 Minuta

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu