Džepići punjeni jabukama

Sočni džepići od dizanog tijesta punjeni jabukama, za svaku prigodu

oko 15 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Džepići punjeni jabukama

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Dizano tijesto:

200 ml mlijeka
40 g maslaca ili margarina
400 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)

Nadjev:

500 g jabuka (npr. Elstar)
50 g grožđica
40 g šećera
20 g maslaca

Za premazivanje i posipanje:

malo mlijeka
Dr. Oetker Badem listići

K tome:

šećer u prahu

preparation

Priprema

1

Priprema

Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Dizano tijesto

Brašno i suhi kvasac temeljito pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i masnoće. Mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se vidno ne poveća.

3

Nadjev

Jabuke ogulite, podijelite na četvrtine i narežite na manje komade. Komadiće jabuka miješajući lagano propirjajte s grožđicama, šećerom i maslacem i ostavite smjesu da se ohladi. U međuvremenu lim za pečenje obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu. 

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

4

Tijesto lagano pospite brašnom, izvadite iz posude i još jednom kratko promijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Tijesto tanko razvaljajte i izrežite oko 15 krugova (promjera 12 cm). Nadjev raspodijelite po svakoj polovici svakog kruga. Rub svakog kruga tijesta premažite mlijekom, preklopite polovicu tijesta. Džepiće na rubovima utisnite vilicom ili strugalom za tijesto (slika 1)

5

Džepiće s jabukama premažite mlijekom, po želji pospite bademima i stavite polovicu džepića na lim za pečenje. Još ih jednom ostavite da se dižu na toplom mjestu sve dok se vidno ne povećaju. 

6

Stavite lim za pečenje u pećnicu.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Džepiće s jabukama zajedno s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje na kuhinjsku rešetku. Preostale džepiće ispecite na isti način.

7

Ukrašavanje

Džepiće punjenje jabukama prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne