Flag

Džem od šljiva s octom od začinskog bilja

oko 9 staklenki po 200 ml
Srednje teško
80
Slasna šljiva - recept za džem od šljiva sa slatkom notom vanilije za doručak.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
3 kgšljiva izvaganih pripremljenih
500 gšećera
2 omotaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 žlicaocta od začinskog bilja
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema voća

Voće operite, izvadite koštice i izvažite 3 kg. Voće s odrezanom površinom prema dolje stavite u lonac. Izvaganu količinu šećera, burbon vanilin šećer

2

Kuhanje marmelade od šljiva

Zakuhajte voćnu smjesu na srednjoj temperaturi i ostavite da se krčka na slaboj temperaturi u zatvorenom loncu 2 sata, pritom nemojte miješati. U međuvremenu iskuhajte odnosno vrlo vrućom vodom isperite staklenke i navojne poklopce (twistoff).
Nastavite krčkati u otvorenom loncu oko 30 minuta, pritom također nemojte miješati. Zatim na visokoj temperaturi miješajući kuhajte još oko 20 minuta.

3

Punjenje marmelade u staklenke

Marmeladu od šljiva odmah ulijte do ispod ruba staklenki. Zatvorite poklopcima, odmah okrenite i ostavite da stoji na poklopcu oko 5 minuta.