KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Čokoladni sobovi od fondanta

Slatki muffini ukrašeni Marcipanom

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čokoladni sobovi od fondanta

Za kalup za muffine (12 komada):

12 papirnatih kalupa

Tijesto:

175 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 g šećera
3 jaja (veličine M)
175 ml ulja (npr. suncokretovog)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
5 kapi arome gorkog badema
100 g krupno nasjeckane čokolade za kuhanje

Za ukrašavanje:

400 g Dr. Oetker Marcipan masa
malo Dr. Oetker Kakao za kolače
šareni čokoladni bomboni
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače (bijela boja)

Osim toga:

24 čačkalica

preparation

Priprema

1

Priprema

Papirnate kalupe položite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Stavite sve sastojke, osim čokolade, u posudu i mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini u oko 2 min. izradite glatko tijesto. Umiješajte nasjeckanu čokoladu. Tijesto pomoću 2 žlice ravnomjerno raspodijelite po kalupima. Kalup na rešetki stavite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Izvadite muffine iz kalupa i ostavite ih da se ohlade na rešetki za kolače.

3

Ukrašavanje

Izmijesite oko 3/4 marcipan mase s kakaom i tako razvaljajte između stranica razrezane vrećice za zamrzavanje. Izrežite 12 krugova (oko 5 cm) i položite ih na muffine. Od komadića marcipana veličine grožđica oblikujte 2 uha pa ih utisnite na krug. Od komadića marcipana veličine lješnjaka oblikujte 24 valjaka dugačkih oko 4 cm. Nabodite ih na čačkalicu i zarežite sa strane škarama (sl. 1). Potom oblikujte šiljaste vrhove i nabodite kao rogove u muffine.

4

Sada tanko izvaljajte svijetli marcipan između stranica razrezane vrećice za zamrzavanje, izrežite ovale (oko 4 cm) i kao njuške nalijepite na muffine. Od smeđeg marcipana oblikujte noseve i utisnite. Čokoladne bombone zalijepite šarenim pismom kao noseve. Oči zalijepite šarenim pismom i nalijepite kuglicu od smeđeg marcipana kao zjenicu. Potom žlicom utisnite usta (sl. 2).

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu