Čokoladni sobovi od fondanta

Slatki muffini ukrašeni Marcipanom

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čokoladni sobovi od fondanta

Za kalup za muffine (12 komada):

12 papirnatih kalupa

Tijesto:

175 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 g šećera
3 jaja (veličine M)
175 ml ulja (npr. suncokretovog)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
5 kapi arome gorkog badema
100 g krupno nasjeckane čokolade za kuhanje

Za ukrašavanje:

400 g Dr. Oetker Marcipan mase
malo Dr. Oetker Kakaa za kolače
šareni čokoladni bomboni
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače (bijela boja)

Osim toga:

24 čačkalica

preparation

Priprema

1

Priprema

Papirnate kalupe položite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Stavite sve sastojke, osim čokolade, u posudu i mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini u oko 2 min. izradite glatko tijesto. Umiješajte nasjeckanu čokoladu. Tijesto pomoću 2 žlice ravnomjerno raspodijelite po kalupima. Kalup na rešetki stavite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

Izvadite muffine iz kalupa i ostavite ih da se ohlade na rešetki za kolače.

3

Ukrašavanje

Izmijesite oko 3/4 marcipan mase s kakaom i tako razvaljajte između stranica razrezane vrećice za zamrzavanje. Izrežite 12 krugova (oko 5 cm) i položite ih na muffine. Od komadića marcipana veličine grožđica oblikujte 2 uha pa ih utisnite na krug. Od komadića marcipana veličine lješnjaka oblikujte 24 valjaka dugačkih oko 4 cm. Nabodite ih na čačkalicu i zarežite sa strane škarama (sl. 1). Potom oblikujte šiljaste vrhove i nabodite kao rogove u muffine.

4

Sada tanko izvaljajte svijetli marcipan između stranica razrezane vrećice za zamrzavanje, izrežite ovale (oko 4 cm) i kao njuške nalijepite na muffine. Od smeđeg marcipana oblikujte noseve i utisnite. Čokoladne bombone zalijepite šarenim pismom kao noseve. Oči zalijepite šarenim pismom i nalijepite kuglicu od smeđeg marcipana kao zjenicu. Potom žlicom utisnite usta (sl. 2).

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne