Čokoladni muffini – volim nogomet

Čokoladni muffini s marcipanom i dekoracijom od fondanta

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čokoladni muffini – volim nogomet

Za lim za pečenje:

12 papirnatih kalupa (priloženi mješavini)

Tijesto:

1 mješavina za kolače Dr. Oetker Čokoladnih muffina
125 ml ulja (npr. suncokretovog ulja)
75 ml vode
2 jaja (veličine M)

Za ukrašavanje:

100 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Dr. Oetker Čokoladno pismo
50 g šećera u prahu
200 g Dr. Oetker Marcipan mase
Dr. Oetker jestive boje za kolače (zelena boja)

Osim toga:

papir za pečenje

preparation

Priprema

1

Priprema

Za dresove prethodnog dana tanko razvaljajte bijeli fondant između razrezane vrećice za zamrzavanje. Oštrim nožićem izrežite najprije 12 kvadrata (4,5 x 4,5 cm). Potom nastavkom za ukrašavanje u obliku kruga izrežite ovratnik. Za rukave izradite izrezane trake. Dresove stavite na papir za pečenje, ukrasite šećernim pismom i ostavite da se suši.

2

Sljedećeg dana stavite papirnate kalupe na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

3

Tijesto

Mješavinu za tijesto uspite u posudu za miješanje. Dodajte jaja, vodu i ulje te uz pomoć metlice izradite glatko tijesto. Žlicu komadića čokolade odvojite i stavite sa strane, a ostalo umiješajte u tijesto. Uz pomoć 2 žlice ravnomjerno raspodijelite tijesto po parirnatim kalupima i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Muffine izvadite iz lima i ostavite u papirnatim kalupima da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

4

Ukrašavanje

Prospite šećer u prahu, umijesite s marcipanom i obojite zelenom jestivom bojom. Marcipan u porcijama istisnite kroz prešu za češnjak i složite na muffine da izgleda poput trave na travnjaku.

Pokusna kuhinja

Za crvene dresove upotrijebite crveni fondant i Dr. Oetker šećerno pismo u bijeloj boji.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne