Čokoladna torta s mentom

Osvježavajuća čokoladna torta s daškom mente

12 kriške

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čokoladna torta s mentom

Biskvit:

kalup za torte (26 cm)
210 g šećera
120 g brašna
35 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
1 kom jaja
120 ml mlijeka
60 ml ulja
1 žličica Dr. Oetker Arome vanilije
110 ml kipuće vode
5 g Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
5 g Dr. Oetker Sode bikarbone
1 prstohvat soli

Čokoladna krema s mentom:

600 ml mlijeka
2 omota Creative pudding čokolada menta
500 g sira Mascarpone
5 žlice šećera u prahu
100 g Dr. Oetker Ribane tamne čokolade
250 ml slatkog vrhnja
6 listića Dr. Oetker Želatine u listićima

preparation

Priprema

1

Biskvit

U posudi pomiješajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli. U drugoj zdjeli pomiješajte jedno jaje, mlijeko, ulje i žličicu arome vanilije. Električnim mikserom pomiješajte mokre sastojke sa suhim dok ne dobijete homogenu smjesu.

2

Prokuhajte vodu i umiješajte u smjesu. Na dno kalupa stavite papir za pečenje, ulijte smjesu i stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 180 ºC. Nakon 55-60 minuta, biskvit je gotov. Kad se biskvit ohladi, odrežite vrh tako da bude potpuno ravan. Odrezani komad biskvita izmrvite i spremite za vrh torte.

3

Čokoladna krema s mentom

U šalicu ulijte 200 ml mlijeka i umiješajte obje vrećice pudinga. Namočite 6 listića želatine u hladnu vodu i ostavite da se nakvase. Preostalih 400 ml mlijeka zakuhajte u loncu pa kad zavrije dodajte smjesu za puding. Miješajte pjenjačom dok se puding ne skuha i zgusne. Listiće ocijeđene želatine odmah ubacite u puding, pa miješajte pjenjačom dok se želatina potpuno ne otopi. Ostavite puding da se ohladi nekoliko minuta.

4

U zdjelu stavite 500 g mascarpone sira, pa električnim mikserom izmiksajte topli puding. Umiješajte 5 žlica šećera u prahu. U posebnoj zdjeli umutite 250 ml slatkog vrhnja za šlag koje lagano kuhačom umiješajte u kremu. Na kraju u kremu umiješajte ribanu tamnu čokoladu.

5

Slaganje torte

Biskvit stavite na sredinu podloge za tortu, oko njega zategnite obruč za tortu. Natopite ga s 10 žlica mlijeka. Kremu namažite na biskvit te zagladite. Po kremi rasporedite izdrobljeni biskvit. Stavite tortu u hladnjak na najmanje 6 sati, najbolje preko noći. Prije posluživanja rub torte ukrasite šlagom pomiješanim sa zelenom bojom.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne