za ovaj recept Čokoladna torta s mentom
kalup za torte (26 cm) |
210 g | šećera |
120 g | brašna |
35 g | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
1 kom | jaja |
120 ml | mlijeka |
60 ml | ulja |
1 žličica | Dr. Oetker Arome vanilije |
110 ml | kipuće vode |
5 g | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
5 g | Dr. Oetker Sode bikarbone |
1 prstohvat | soli |
600 ml | mlijeka |
2 omota | Creative pudding čokolada menta |
500 g | sira Mascarpone |
5 žlice | šećera u prahu |
100 g | Dr. Oetker Ribane tamne čokolade |
250 ml | slatkog vrhnja |
6 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
U posudi pomiješajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli. U drugoj zdjeli pomiješajte jedno jaje, mlijeko, ulje i žličicu arome vanilije. Električnim mikserom pomiješajte mokre sastojke sa suhim dok ne dobijete homogenu smjesu.
Prokuhajte vodu i umiješajte u smjesu. Na dno kalupa stavite papir za pečenje, ulijte smjesu i stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 180 ºC. Nakon 55-60 minuta, biskvit je gotov. Kad se biskvit ohladi, odrežite vrh tako da bude potpuno ravan. Odrezani komad biskvita izmrvite i spremite za vrh torte.
U šalicu ulijte 200 ml mlijeka i umiješajte obje vrećice pudinga. Namočite 6 listića želatine u hladnu vodu i ostavite da se nakvase. Preostalih 400 ml mlijeka zakuhajte u loncu pa kad zavrije dodajte smjesu za puding. Miješajte pjenjačom dok se puding ne skuha i zgusne. Listiće ocijeđene želatine odmah ubacite u puding, pa miješajte pjenjačom dok se želatina potpuno ne otopi. Ostavite puding da se ohladi nekoliko minuta.
U zdjelu stavite 500 g mascarpone sira, pa električnim mikserom izmiksajte topli puding. Umiješajte 5 žlica šećera u prahu. U posebnoj zdjeli umutite 250 ml slatkog vrhnja za šlag koje lagano kuhačom umiješajte u kremu. Na kraju u kremu umiješajte ribanu tamnu čokoladu.
Biskvit stavite na sredinu podloge za tortu, oko njega zategnite obruč za tortu. Natopite ga s 10 žlica mlijeka. Kremu namažite na biskvit te zagladite. Po kremi rasporedite izdrobljeni biskvit. Stavite tortu u hladnjak na najmanje 6 sati, najbolje preko noći. Prije posluživanja rub torte ukrasite šlagom pomiješanim sa zelenom bojom.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne