Flag

Čokoladna torta s mentom

12 kriške
Srednje teško
60
Osvježavajuća čokoladna torta s daškom mente
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Biskvit
kalup za torte (26 cm)

Sastojci

Biskvit
210 gšećera
120 gbrašna
35 gDr. Oetker Kakaa za kolače
1 komjaja
120 mlmlijeka
60 mlulja
1 žličicaDr. Oetker Arome vanilije
110 mlkipuće vode
5 gDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
5 gDr. Oetker Sode bikarbone
1 prstohvatsoli
Čokoladna krema s mentom
600 mlmlijeka
2 omotaCreative pudding čokolada menta
500 gsira Mascarpone
5 žlicešećera u prahu
100 gDr. Oetker Ribane tamne čokolade
250 mlslatkog vrhnja
6 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Arome vanilije
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Sode bikarbone
Picture - Creative pudding čokolada menta
Picture - Dr. Oetker Ribane tamne čokolade
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
1

Biskvit

U posudi pomiješajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli. U drugoj zdjeli pomiješajte jedno jaje, mlijeko, ulje i žličicu arome vanilije. Električnim mikserom pomiješajte mokre sastojke sa suhim dok ne dobijete homogenu smjesu.

2

Prokuhajte vodu i umiješajte u smjesu. Na dno kalupa stavite papir za pečenje, ulijte smjesu i stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 180 ºC. Nakon 55-60 minuta, biskvit je gotov. Kad se biskvit ohladi, odrežite vrh tako da bude potpuno ravan. Odrezani komad biskvita izmrvite i spremite za vrh torte.

3

Čokoladna krema s mentom

U šalicu ulijte 200 ml mlijeka i umiješajte obje vrećice pudinga. Namočite 6 listića želatine u hladnu vodu i ostavite da se nakvase. Preostalih 400 ml mlijeka zakuhajte u loncu pa kad zavrije dodajte smjesu za puding. Miješajte pjenjačom dok se puding ne skuha i zgusne. Listiće ocijeđene želatine odmah ubacite u puding, pa miješajte pjenjačom dok se želatina potpuno ne otopi. Ostavite puding da se ohladi nekoliko minuta.

4

U zdjelu stavite 500 g mascarpone sira, pa električnim mikserom izmiksajte topli puding. Umiješajte 5 žlica šećera u prahu. U posebnoj zdjeli umutite 250 ml slatkog vrhnja za šlag koje lagano kuhačom umiješajte u kremu. Na kraju u kremu umiješajte ribanu tamnu čokoladu.

5

Slaganje torte

Biskvit stavite na sredinu podloge za tortu, oko njega zategnite obruč za tortu. Natopite ga s 10 žlica mlijeka. Kremu namažite na biskvit te zagladite. Po kremi rasporedite izdrobljeni biskvit. Stavite tortu u hladnjak na najmanje 6 sati, najbolje preko noći. Prije posluživanja rub torte ukrasite šlagom pomiješanim sa zelenom bojom.