KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Čizme Sv. Nikole

Šareni keksi povodom Sv. Nikole s lješnjacima, ukrašeni slatkišima.

oko 6 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čizme Sv. Nikole

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Tijesto od svježeg sira:

300 g pšeničnog brašna
2 razom pune žlice Dr. Oetker Kakaa za kolače
4 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
50 g Dr. Oetker Lješnjak krokanta
125 g svježeg sira (posnog)
100 ml mlijeka
100 ml ulja npr. suncokretovog

Za premazivanje:

oko 3 žlice mlijeka

Za ukrašavanje:

100 g šećera u prahu
oko 3 ½ žličice vode
Dr. Oetker Perle mix
Dr. Oetker Šareni ukrasi za kolače
gumeni bomboni u obliku medvjedića
Dr. Oetker Šarene mrvice

preparation

Priprema

1

Priprema

Pripremite sve sastojke i izvažite ih. Od papira za pečenje izrežite 2 šablone za čizme. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto od svježeg sira

Pomiješajte brašno s kakaom i praškom za pecivo u zdjeli. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) sve zajedno izmiješajte kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u glatko tijesto (nemojte mijesiti predugo jer će se tijesto inače lijepiti).

3

Podijelite tijesto na tri porcije. Izvaljajte po jedan komad tijesta na pobrašnjenoj radnoj površini u pravokutnik (20 x 15 cm). Stavite šablone na tijesto jednu nasuprot druge. Nožem oprezno režite uzduž šablone i stavite izrezane čizme na lim za pečenje. Od ostatka tijesta možete izvaljati manje vezice kojima ćete ukrasiti čizme.

4

Premažite čizme mlijekom. Stavite lim za pečenje u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Nakon pečenja oprezno povucite čizme s papirom za pečenje s lima i ostavite ih da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

5

Ukrašavanje

Prosijte šećer u prahu u zdjelicu i pomiješajte ga s vodom u gusti preljev. Stavite preljev u malu vrećicu za zamrzavanje, čvrsto je zatvorite, odrežite mali vrh i iscrtajte konture čizme.

6

Dekorativno ukrasite čizme šećernim perlicama, čokoladnim bombonima, gumenim bombonima i šarenim mrvicama.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu