Flag

Chutney od manga

oko 9 staklenki po 200 ml
Lagano
40
Pikantni umak od manga za roštilj ili kao poklon
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
800 gmanga (izvaganog pripremljenog)
200 gluka (izvaganog pripremljenog)
oko 5 komMarinirani đumbir
1 žlicaMarinirani zeleni papar
375 mlbijelog vina
50 mlbijelog vinskog octa
125 ggrožđica
½ pakiranjeDr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1 (250 grama)
malosoli
0 malokari
Picture - Dr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1 (250 grama)
1

Priprema voća

Mango ogulite, odvojite voćno meso od koštice, narežite na sitne kocke i izvažite 800 g. Luk ogulite, narežite na sitne kocke i izvažite 200 g. Đumbir ocijedite i sitno narežite. Zeleni papar isperite vodom i ostavite da se ocijedi.
Staklenke i navojne poklopce (twist-off) iskuhajte, tj. isperite jako vrućom vodom

2

Kuhanje chutneyja

Sve sastojke, osim začina, odmah pomiješajte sa želirnim šećerom u velikom loncu. Miješajući zakuhajte i kuhajte 5 minuta povremeno miješajući. Dodajte sol i kari.

3

Punjenje chutneyja u staklenke

Odmah ulijte do ispod ruba staklenki. Zatvorite poklopcima, odmah okrenite i ostavite da stoji na poklopcu oko 5 minuta.