KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Brza rolada s jagodama

Biskvitna rolada nadjevena jagodama i tučenim vrhnjem

oko 16 komada

uspijeva lako 30 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Brza rolada s jagodama

Biskvit:

5 žumanjka (veličine M)
30 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
½ omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
5 bjelanjaka (veličine M)
70 g šećera
50 g glatkog brašna
50 g Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba

Nadjev od jagoda i tučenog vrhnja:

¼ l tekućeg slatkog vrhnja
1 žlica šećera
1 omot Dr. Oetker Kremfixa
250 g sitno narezanih jagoda

Za posipanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Posipavanje

Roladu prije posluživanja pospite šećerom u prahu. 

2

Biskvit

Žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom i koricom naranče mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte. Bjelanjke čvrsto istucite sa šećerom i umiješajte kuhačom. Škrob pomiješajte s brašnom, prosijte preko smjese i umiješajte.
 
Smjesu namažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje (30 x 35 cm).
 
Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Vrijeme pečenja: oko 7 Minuta

Ostavite biskvit da se kratko ohladi na limu, istresite ga na lagano pobrašnjeni papir za pečenje i povucite papir za pečenje. Ohlađeni biskvit zarežite po dužini 1 cm od ruba kako biste olakšali namotavanje.

3

Nadjev od jagoda i tučenog vrhnja

Istucite tučeno vrhnje sa šećerom i kremfixom. Tučeno vrhnje namažite na biskvit tako da na prvoj trećini rolade nastane lagano povišenje. Po tome raspodijelite jagode. Na početku i na kraju ostavite slobodan rub od približno 5 cm. Namotajte biskvit u roladu i zategnite ga kako ne bi bilo šupljih prostora. Roladu oko 30 min. stavite na hladno.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu