Za tijesto zagrijte med sa šećerom, vanilin šećerom i maslacem. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Ostale sastojke dodajte po redu i mikserom (spiralnim nastavcima za tijesto) izradite glatko tijesto. Umotajte u prozirnu foliju i ostavite oko 1 sat na hladnom.
Tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 5 mm. Kalupom u obliku pulovera (10 cm Ø) izrežite 9 pulovera i stavite ih na lagano namašćeni lim za pečenje.
Lim stavite u sredinu prethodno zagrijane pećnice
Vrijeme pečenja: oko 10 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Postupak pečenja ponoviti i s ostatkom medenjaka.
Malo crvenog fondanta ostavite sa strane. Ostatak crvenog, plavog i zelenog fondanta za dekoriranje izvaljajte na radnoj površini posutoj gustinom na debljinu od 2 mm. Izrežite 9 pulovera u željenim bojama (10 cm Ø) i zalijepite ih bjelanjkom na medenjake.
Za glave sobova napunite vrećicu za ukrašavanje tekućom mliječnom čokoladom. Naštrcajte glave sobova na sredinu pulovera i ostavite 15 minuta da se očvrsnu.
Marcipan narežite na 9 jednakih dijelova i oblikujte u valjke dužine oko 4 cm. Od svakog valjka odrežite po dva mala komadića i oblikujte oči. Mliječnom čokoladom nacrtajte zjenice.
Ostatak valjaka od marcipana narežite po sredini i oštrim nožem narežite tako da napravite rogove.
Od crvenog fondanta, kojeg ste stavili sa strane, oblikujte 9 malih nosića.
Oči, rogove i noseve učvrstite bjelanjkom na glavama sobova.
Šećernim pismom s okusom čokolade (bijela boja) ukrasite pulovere i nacrtajte pahuljice, ovratnik pulovera i zvijezde.
Šećernim pismom, po želji, ukrasite pulover tako da nastane kontrast.
Gotove medenjake ostavite da se osuše. Čuvajte ih na hladnom mjestu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Pripremanje:130 Srednje teškooko 9 komada