KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Božićni pulover keksići

Lijepo ukrašeni medenjaci

oko 9 komada

potrebno malo iskustva 120 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Božićni pulover keksići

Tijesto za medenjake:

200 g meda
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
20 g maslaca
250 g glatkog brašna
250 g brašna (raženog)
14 g Dr. Oetker Soda bikarbona
1 jaje (veličine M)
oko 5 žlice mlijeka

Za ukrašavanje:

malo Dr. Oetker Original Gustin
500 g Dr. Oetker Fondant šarene šećerne mase
1 bjelanjak (veličine M)
40 g mliječne čokolade (tekuće)
15 g marcipana za modeliranje
1 pakiranje Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade (bijela boja)
malo Dr. Oetker Šareno pismo za kolače

preparation

Priprema

1

Tijesto za medenjake

Za tijesto zagrijte med sa šećerom, vanilin šećerom i maslacem. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Ostale sastojke dodajte po redu i mikserom (spiralnim nastavcima za tijesto) izradite glatko tijesto. Umotajte u prozirnu foliju i ostavite oko 1 sat na hladnom.

2

Tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 5 mm. Kalupom u obliku pulovera (10 cm Ø) izrežite 9 pulovera i stavite ih na lagano namašćeni lim za pečenje.

3

Lim stavite u sredinu prethodno zagrijane pećnice

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 10 Minuta

4

Postupak pečenja ponoviti i s ostatkom medenjaka.

5

Za ukrašavanje

Malo crvenog fondanta ostavite sa strane. Ostatak crvenog, plavog i zelenog fondanta za dekoriranje izvaljajte na radnoj površini posutoj gustinom na debljinu od 2 mm. Izrežite 9 pulovera u željenim bojama (10 cm Ø) i zalijepite ih bjelanjkom na medenjake.

6

Za glave sobova napunite vrećicu za ukrašavanje tekućom mliječnom čokoladom. Naštrcajte glave sobova na sredinu pulovera i ostavite 15 minuta da se očvrsnu.

7

Marcipan narežite na 9 jednakih dijelova i oblikujte u valjke dužine oko 4 cm. Od svakog valjka odrežite po dva mala komadića i oblikujte oči. Mliječnom čokoladom nacrtajte zjenice.

8

Ostatak valjaka od marcipana narežite po sredini i oštrim nožem narežite tako da napravite rogove.

9

Od crvenog fondanta, kojeg ste stavili sa strane, oblikujte 9 malih nosića.

10

Oči, rogove i noseve učvrstite bjelanjkom na glavama sobova.

11

Šećernim pismom s okusom čokolade (bijela boja) ukrasite pulovere i nacrtajte pahuljice, ovratnik pulovera i zvijezde.

12

Šećernim pismom, po želji, ukrasite pulover tako da nastane kontrast.

13

Gotove medenjake ostavite da se osuše. Čuvajte ih na hladnom mjestu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu