Flag

Božićni kolačići

24 komada
Srednje teško
80
Slatki keksi izrađeni od mekanog tijesta ukrašeni za Božić.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Tijesto
100 mlmlijeka
75 gmekog maslaca ili margarina
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 razom puna žličicacimeta
1 prstohvatsoli
2jaja (veličine M)
250 gpšeničnog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Za premazivanje
oko 2 žlicemlijeka
Preljev
200 gšećera u prahu
oko 3 žlicemlijeka ili vode
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
Dr. Oetker Dekor mix perle soft
Dr. Oetker Dekor Božićna drvca
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Dr. Oetker Perle mix
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
Picture - Dr. Oetker Dekor mix perle soft
Picture - Dr. Oetker Dekor Božićna drvca
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pripremite još jedan list papira za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) mekano izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer, cimet i sol te miješajte tako dugo dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko pola minute na najvišoj brzini. Brašno i prašak za pecivo, naizmjenično, s mlijekom u dva navrata kratko umiješajte na srednjoj brzini.

3

Od polovice tijesta s dvije žlice na lim za pečenje stavite 12 međusobno udaljenih hrpica. Vlažnim nožem malo oblikujte hrpice. Prvi lim za pečenje stavite u pećnicu.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 17 Minute


Nakon približno 10 minuta pečenja, površinu premažite mlijekom.

4

Od preostalog tijesta izradite također 12 hrpica na pripremljeni papir za pečenje.

5

Kolačiće povucite s papirom za pečenje na kuhinjsku rešetku i ostavite ih da se ohlade. Pripremljene hrpice s papirom za pečenje stavite na lim za pečenje i pecite kao što je navedeno.

6

Preljev

Prosijte šećer u prahu, dodajte mlijeko ili vodu i izradite gusti preljev. Kolačiće s donje strane premažite preljevom i pustite preljev da se stvrdne. Promijesite šareno pismo u tubi i izradite božićne motive. Po želji ukrasite božićnim ukrasima za posipanje.