Božićni kolačići

Slatki keksi izrađeni od mekanog tijesta ukrašeni za Božić.

24 komada

potrebno malo iskustva 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Božićni kolačići

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Tijesto:

100 ml mlijeka
75 g mekog maslaca ili margarina
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 razom puna žličica cimeta
1 prstohvat soli
2 jaja (veličine M)
250 g pšeničnog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Za premazivanje:

oko 2 žlice mlijeka

Preljev:

200 g šećera u prahu
oko 3 žlice mlijeka ili vode
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
Dr. Oetker Dekor mix perle soft
Dr. Oetker Dekor Božićna drvca
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Dr. Oetker Perle mix

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pripremite još jedan list papira za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) mekano izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer, cimet i sol te miješajte tako dugo dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko pola minute na najvišoj brzini. Brašno i prašak za pecivo, naizmjenično, s mlijekom u dva navrata kratko umiješajte na srednjoj brzini.

3

Od polovice tijesta s dvije žlice na lim za pečenje stavite 12 međusobno udaljenih hrpica. Vlažnim nožem malo oblikujte hrpice. Prvi lim za pečenje stavite u pećnicu.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 17 Minute

Nakon približno 10 minuta pečenja, površinu premažite mlijekom.

4

Od preostalog tijesta izradite također 12 hrpica na pripremljeni papir za pečenje.

5

Kolačiće povucite s papirom za pečenje na kuhinjsku rešetku i ostavite ih da se ohlade. Pripremljene hrpice s papirom za pečenje stavite na lim za pečenje i pecite kao što je navedeno.

6

Preljev

Prosijte šećer u prahu, dodajte mlijeko ili vodu i izradite gusti preljev. Kolačiće s donje strane premažite preljevom i pustite preljev da se stvrdne. Promijesite šareno pismo u tubi i izradite božićne motive. Po želji ukrasite božićnim ukrasima za posipanje.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne