Flag

Božićni keksići

60 komada
Lagano
75
Blagdanski keksići koji će oduševiti mališane
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Većim kalupom za izrezivanje keksa (oko 6 cm Ø) mogu se od fondanta izraditi i lica za ukrašavanje muffina.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Prhko tijesto
250 gglatkog brašna
1 vrh nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gmekog maslaca
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1jaje (veličine M)
Za ukrašavanje
400 gDr. Oetker Fondant šećerna masa bijela
maloDr. Oetker Original Gustina
maloDr. Oetker jestive boje za kolače (crvena)
maloDr. Oetker Šarenog pisma za kolače (bijela)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Šarenog pisma za kolače (bijela)
1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte u posudu. Dodajte preostale sastojke i mikserom (lopaticama) umijesite glatko tijesto. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga oko pola sata na hladno.

2

Radnu površinu lagano pospite brašnom pa razvaljajte tijesto na debljinu od približno ½ cm. Izrežite oko 60 krugova (4 cm Ø) i stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


Stavite lim u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

3

Ukrašavanje

Bijeli fondant tanko razvaljajte između razrezane vrećice za zamrzavanje na debljinu od približno 2 mm i odvojite ga s obje strane. Za bradu izrežite istim kalupom oko 60 bijelih polumjeseca. Za rub kape izrežite tanke trake. Preostali fondant obojajte u crveno i izrežite oko 30 krugova za kape. Razrežite krugove tako da dobijete po 2 polukruga. Od ostatka crvenog fondanta izradite sitne kuglice za nos (slika 1).

4

Šarenim pismom zalijepite na kekse kapu, bradu, rub kape i na kraju nos.

  • Većim kalupom za izrezivanje keksa (oko 6 cm Ø) mogu se od fondanta izraditi i lica za ukrašavanje muffina.