za ovaj recept Božićna torta s keksima
250 g | glatkog brašna |
2 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
30 g | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
250 g | šećera |
150 g | Dr. Oetker Badema mljevenih |
1 prstohvat | soli |
prstohvat | mljevenih začina po želji (klinčić, muškatni oraščić, pimet, cardamom...) |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
5 | jaja (veličine M) |
150 ml | mineralne vode |
150 ml | ulja (jestivog) |
2 kom | Dr. Oetker Želatine u listićima |
200 ml | soka od višanja |
20 g | Dr. Oetker Original Gustina |
80 g | šećera |
1 prstohvat | mljevenog kardamoma |
350 g | višanja iz kompota |
2 žlice | Dr. Oetker Paste od burbon vanilije |
20 g | šećera u prahu (prosijanog) |
1 omot | Dr. Oetker Kremfixa |
250 g | sira Mascarpone |
250 ml | tučenog slatkog vrhnja |
100 g | čokolade za kuhanje |
80 ml | slatkog vrhnja za šlag |
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice | |
nekoliko | božićnih keksa po želji |
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i zajedno s kakaom prosijte u posudu. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (metlicama) izmijesite glatku smjesu.
Stavite smjesu u kalup za torte čije je dno obloženo papirom za pečenje (Ø 20 cm) i poravnajte.
Električna pećnica 170 °C
Pećnica na vrući zrak 150 °C
Nivo pećnice: donja polovica
Vrijeme pečenja: 40 Minute
Za nadjev pripremite želatinu prema uputama na omotu. Sok od višanja, škrob, šećer i kardamom miješajući ukuhajte u gustu smjesu. Dodajte višnje i kuhajte sve zajedno oko jednu minutu. Skinite lonac sa štednjaka i umiješajte želatinu. Ostavite smjesu da se ohladi, pritom više puta promiješajte.
Izradite glatku smjesu od paste od vanilije, šećera u prahu, Kremfixa i 3 žlice sira mascarpone. Dodajte preostali sir i tučeno vrhnje i metlicom za snijeg izmiješajte u glatku kremu.
Jednu podlogu za tortu stavite na pladanj i na sredinu stavite polovicu nadjeva od višanja; pritom ostavite slobodan rub od 5 cm. Polovicu kreme za premazivanje ostavite sa strane. Polovicom preostale kreme premažite slobodan rub, pokrijte drugom podlogom i lagano pritisnite.
Preostali nadjev od višanja ponovno stavite na sredinu, preostalom kremom premažite slobodan rub, prekrijte trećom podlogom i lagano pritisnite.
Tortu premažite kremom koju ste stavili sa strane i ostavite da odstoji na hladnom oko sat vremena.
Pomiješajte sastojke i zgarijte dok se čokolada ne otopi, te raspodijelite po želji po torti.
Prije nego što se glazura stvrdne, pospite ju ukrasima i dekorirajte keksima.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne