Flag

Božićna torta s keksima

oko 12 komada
Srednje teško
60
Torta s biskvitom od badema, obogaćena višnjama te nadjevom od vanilije i svježeg sira.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
250 gglatkog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
30 gDr. Oetker Kakaa za kolače
250 gšećera
150 gDr. Oetker Badema mljevenih
1 prstohvatsoli
prstohvatmljevenih začina po želji (klinčić, muškatni oraščić, pimet, cardamom...)
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
5jaja (veličine M)
150 mlmineralne vode
150 mlulja (jestivog)
Nadjev od višanja
2 komDr. Oetker Želatine u listićima
200 mlsoka od višanja
20 gDr. Oetker Original Gustina
80 gšećera
1 prstohvatmljevenog kardamoma
350 gvišanja iz kompota
Krema od tučenog vrhnja s vanilijom i svježim sirom
2 žliceDr. Oetker Paste od burbon vanilije
20 gšećera u prahu (prosijanog)
1 omotDr. Oetker Kremfixa
250 gsira Mascarpone
250 mltučenog slatkog vrhnja
Glazura
100 gčokolade za kuhanje
80 mlslatkog vrhnja za šlag
Za ukrašavanje
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
nekolikobožićnih keksa po želji
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Biskvit

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i zajedno s kakaom prosijte u posudu. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (metlicama) izmijesite glatku smjesu.
 
Stavite smjesu u kalup za torte čije je dno obloženo papirom za pečenje (Ø 20 cm) i poravnajte.
 

Položaj rešetke: donja polovica

Vrijeme pečenja: 40 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C

2

Nadjev od višanja

Za nadjev pripremite želatinu prema uputama na omotu. Sok od višanja, škrob, šećer i kardamom miješajući ukuhajte u gustu smjesu. Dodajte višnje i kuhajte sve zajedno oko jednu minutu. Skinite lonac sa štednjaka i umiješajte želatinu. Ostavite smjesu da se ohladi, pritom više puta promiješajte.

3

Krema od tučenog vrhnja s vanilijom i svježim sirom

Izradite glatku smjesu od paste od vanilije, šećera u prahu, Kremfixa i 3 žlice sira mascarpone. Dodajte preostali sir i tučeno vrhnje i metlicom za snijeg izmiješajte u glatku kremu.

4

Jednu podlogu za tortu stavite na pladanj i na sredinu stavite polovicu nadjeva od višanja; pritom ostavite slobodan rub od 5 cm. Polovicu kreme za premazivanje ostavite sa strane. Polovicom preostale kreme premažite slobodan rub, pokrijte drugom podlogom i lagano pritisnite.

5

Preostali nadjev od višanja ponovno stavite na sredinu, preostalom kremom premažite slobodan rub, prekrijte trećom podlogom i lagano pritisnite.
 
Tortu premažite kremom koju ste stavili sa strane i ostavite da odstoji na hladnom oko sat vremena. 

6

Glazura

Pomiješajte sastojke i zagrijte dok se čokolada ne otopi, te raspodijelite po želji po torti.

7

Ukrašavanje

Prije nego što se glazura stvrdne, pospite ju ukrasima i dekorirajte keksima.