Bezglutenska Ombrè torta

Torta od bezglutenskog biskvita s kremom od sira mascarponea

oko 10 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Bezglutenska Ombrè torta

Bezglutenski biskvit:

6 žumanjaka (veličine M)
60 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
6 bjelanjaka (veličine M)
60 g šećera
150 g Dr. Oetker Original Gustina
1 razom puna žličica Dr. Oetker Praška za pecivo za kekse
malo ružine vodice (nekoliko kapi)
malo Dr. Oetker jestive boje za kolače (plave)
malo Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvene)

Krema od sira mascarponea:

¼ l slatkog vrhnja za šlag (tekućeg)
250 g sira Mascarpone (tal. svježi sir)
30 g šećera u prahu
malo ružine vodice (nekoliko kapi)

Za posipanje:

nekoliko Dr. Oetker Dekor roza-lila srca
nekoliko Dr. Oetker Dekor roza kristalići
nekoliko jestivih cvjetova
nekoliko ružinih listića (neprskanih)

preparation

Priprema

1

Bezglutenski biskvit

Za biskvit mikserom (metlicama) kremasto istucite žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Istucite bjelanjke sa šećerom pa kuhačom umiješajte u masu od žumanjaka. Pomiješajte škrobno brašno s praškom za pecivo, prosijte preko mase i umiješajte.

2

Crvenom jestivom bojom obojite jednu trećinu mase do željene nijanse. Drugu trećinu mase obojite crvenom i plavom jestivom bojom dok ne dobijete željenu nijansu ljubičaste boje.

3

Namastite i pobrašnite kalup za torte (18 cm Ø), ulijte masu u njega i poravnajte površinu.

Električna pećnica 170 °C

Pećnica na vrući zrak 150 °C

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

4

Ponovite postupak s preostale dvije mase.

5

Krema od sira mascarponea

Za kremu mikserom (metlicama) istucite slatko vrhnje sa sirom mascarponeom, šećerom u prahu i ružinom vodicom.

6

Ohlađene podloge spojite s polovicom kreme. Tortu premažite s preostalom kremom te žlicom ili lopaticom načinite valove po površini. Stavite tortu na hladno mjesto.

7

Za posipanje

Tortu prije posluživanja pospite Dr. Oetker roza srcima i kristalićima, jestivim cvjetovima i ružinim listićima.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne