KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Bezglutenska Ombrè torta

Torta od bezglutenskog biskvita s kremom od sira mascarponea

o 10 komada

potrebno malo iskustva 60 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Bezglutenska Ombrè torta

Bezglutenski biskvit:

6 žumanjaka (veličine M)
60 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
6 bjelanjaka (veličine M)
60 g šećera
150 g Dr. Oetker Original Gustin
1 razom puna žličica Dr. Oetker Praška za pecivo za kekse
malo ružine vodice (nekoliko kapi)
malo Dr. Oetker jestive boje za kolače (plave)
malo Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvene)

Krema od sira mascarponea:

0,25 l slatkog vrhnja za šlag (tekućeg)
250 g sira Mascarpone (tal. svježi sir)
30 g šećera u prahu
malo ružine vodice (nekoliko kapi)

Za posipanje:

nekoliko Dr. Oetker Dekor roza-lila srca
nekoliko Dr. Oetker Dekor roza kristalići
nekoliko jestivih cvjetova
nekoliko ružinih listića (neprskanih)

preparation

Priprema

1

Bezglutenski biskvit

Za biskvit mikserom (metlicama) kremasto istucite žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Istucite bjelanjke sa šećerom pa kuhačom umiješajte u masu od žumanjaka. Pomiješajte škrobno brašno s praškom za pecivo, prosijte preko mase i umiješajte.

2

Crvenom jestivom bojom obojite jednu trećinu mase do željene nijanse. Drugu trećinu mase obojite crvenom i plavom jestivom bojom dok ne dobijete željenu nijansu ljubičaste boje.

3

Namastite i pobrašnite kalup za torte (18 cm Ø), ulijte masu u njega i poravnajte površinu.

Električna pećnica 170 °C

Pećnica na vrući zrak 150 °C

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: o 25 Minute

4

Ponovite postupak s preostale dvije mase.

5

Krema od sira mascarponea

Za kremu mikserom (metlicama) istucite slatko vrhnje sa sirom mascarponeom, šećerom u prahu i ružinom vodicom.

6

Ohlađene podloge spojite s polovicom kreme. Tortu premažite s preostalom kremom te žlicom ili lopaticom načinite valove po površini. Stavite tortu na hladno mjesto.

7

Za posipanje

Tortu prije posluživanja pospite Dr. Oetker roza srcima i kristalićima, jestivim cvjetovima i ružinim listićima.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu