za ovaj recept Beze torta s jagodama
6 | bjelanjaka (veličine M) |
1 prstohvat | soli |
400 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 žličica | octa |
¼ l | tekućeg slatkog vrhnja |
250 g | sira Mascarpone |
1 omot | Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera |
1 omot | Dr. Oetker Kremfixa |
250 g | jagoda narezanih na ploške |
nekoliko | liofiliziranih jagoda |
malo | mente |
jagoda | |
malo | krupnog šećera |
Na papir za pečenje iscrtajte dva kruga (promjera 21 cm) i okrenite papir za pečenje.
Bjelanjak i sol mikserom (metlicama) čvrsto istucite, postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Dodajte ocat i miješajte oko minutu na najvišoj brzini tako da dobijete čvrstu smjesu.
Smjesu prepolovite, stavite je u vrećicu za ukrašavanje bez nastavka i istisnite smjesu za dvije kore na prethodno označene krugove na papiru za pečenje. Stavite papir za pečenje s beze smjesom na lim za pečenje.
Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.
Električna pećnica 180 °C
Pećnica na vrući zrak 160 °C
Smanjite temperaturu pečenja i ostavite beze kore da se suše pri odškrinutim vratima pećnice.
Električna pećnica 110 °C
Pećnica na vrući zrak 90 °C
Vrijeme pečenja: oko 90 Minute
Ostavite beze kore da se suše tijekom noći u pećnici s odškrinutim vratima.
Metlicom za snijeg pomiješajte sastojke. Trećinom kreme premažite beze koru i nadjenite je jagodama (s vrhovima okrenutim prema van). Drugom trećinom kreme premažite jagode. Stavite na to drugu beze koru i premažite je preostalom kremom.
Tortu pospite liofiliziranim jagodama i krupnim šećerom, ukrasite listićima mente i stavite jednu jagodu u sredinu torte.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne