Flag

Beze torta s jagodama

12 komada
Teško
150
Torta od beze kora s kremom od mascarpone sira i jagodama
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pečenje s odškrinutim vratima pećnice koristi se kada paru  prilikom pečenja brzo treba ispustiti prema van. Ako imate regulator za otvaranje pećnice, aktivirajte ga. U protivnom na vrata pećnice utaknite žličicu (ili kuhaču), tako da vrata ostanu odškrinuta.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Beze kore
6bjelanjka (veličine M)
1 prstohvatsoli
400 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 žličicaocta
Krema od mascarpone sira
¼ ltekućeg slatkog vrhnja
250 gsira Mascarpone
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Kremfixa
Za nadjev
250 gjagode narezanih na ploške
Za posipanje i ukrašavanje
nekolikoliofiliziranih jagoda
malomente
jagoda
malokrupnog šećera
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Na papir za pečenje iscrtajte dva kruga (promjera 21 cm) i okrenite papir za pečenje.

2

Beze kore

Bjelanjak i sol mikserom (metlicama) čvrsto istucite, postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Dodajte ocat i miješajte oko minutu na najvišoj brzini tako da dobijete čvrstu smjesu.

3

Smjesu prepolovite, stavite je u vrećicu za ukrašavanje bez nastavka i istisnite smjesu za dvije kore na prethodno označene krugove na papiru za pečenje. Stavite papir za pečenje s beze smjesom na lim za pečenje.


Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Smanjite temperaturu pečenja i ostavite beze kore da se suše pri odškrinutim vratima pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 90 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 110 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 90 °C

4

Ostavite beze kore da se suše tijekom noći u pećnici s odškrinutim vratima.

5

Krema od sira

Metlicom za snijeg pomiješajte sastojke. Trećinom kreme premažite beze koru i nadjenite je jagodama (s vrhovima okrenutim prema van). Drugom trećinom kreme premažite jagode. Stavite na to drugu beze koru i premažite je preostalom kremom.

6

Posipanje i ukrašavanje

Tortu pospite liofiliziranim jagodama i krupnim šećerom, ukrasite listićima mente i stavite jednu jagodu u sredinu torte.

  • Pečenje s odškrinutim vratima pećnice koristi se kada paru  prilikom pečenja brzo treba ispustiti prema van. Ako imate regulator za otvaranje pećnice, aktivirajte ga. U protivnom na vrata pećnice utaknite žličicu (ili kuhaču), tako da vrata ostanu odškrinuta.