KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Beze torta s jagodama

Torta od beze kora s kremom od mascarpone sira i jagodama

12 komada

dosta zahtjevno 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Beze torta s jagodama

Beze kore:

6 bjelanjaka (veličine M)
1 prstohvat soli
400 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 žličica octa

Krema od mascarpone sira:

¼ l tekućeg slatkog vrhnja
250 g sira Mascarpone
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Kremfixa

Za nadjev:

250 g jagoda narezanih na ploške

Za posipanje i ukrašavanje:

nekoliko liofiliziranih jagoda
malo mente
jagoda
malo krupnog šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Na papir za pečenje iscrtajte dva kruga (promjera 21 cm) i okrenite papir za pečenje.

2

Beze kore

Bjelanjak i sol mikserom (metlicama) čvrsto istucite, postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Dodajte ocat i miješajte oko minutu na najvišoj brzini tako da dobijete čvrstu smjesu.

3

Smjesu prepolovite, stavite je u vrećicu za ukrašavanje bez nastavka i istisnite smjesu za dvije kore na prethodno označene krugove na papiru za pečenje. Stavite papir za pečenje s beze smjesom na lim za pečenje.

Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Smanjite temperaturu pečenja i ostavite beze kore da se suše pri odškrinutim vratima pećnice.

Električna pećnica 110 °C

Pećnica na vrući zrak 90 °C

Vrijeme pečenja: oko 90 Minuta

4

Ostavite beze kore da se suše tijekom noći u pećnici s odškrinutim vratima.

5

Krema od sira

Metlicom za snijeg pomiješajte sastojke. Trećinom kreme premažite beze koru i nadjenite je jagodama (s vrhovima okrenutim prema van). Drugom trećinom kreme premažite jagode. Stavite na to drugu beze koru i premažite je preostalom kremom.

6

Posipanje i ukrašavanje

Tortu pospite liofiliziranim jagodama i krupnim šećerom, ukrasite listićima mente i stavite jednu jagodu u sredinu torte.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu