Beze torta s jagodama

Torta od beze kora s kremom od mascarpone sira i jagodama

12 komada

dosta zahtjevno 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Beze torta s jagodama

Beze kore:

6 bjelanjaka (veličine M)
1 prstohvat soli
400 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 žličica octa

Krema od mascarpone sira:

¼ l tekućeg slatkog vrhnja
250 g sira Mascarpone
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Kremfixa

Za nadjev:

250 g jagoda narezanih na ploške

Za posipanje i ukrašavanje:

nekoliko liofiliziranih jagoda
malo mente
jagoda
malo krupnog šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Na papir za pečenje iscrtajte dva kruga (promjera 21 cm) i okrenite papir za pečenje.

2

Beze kore

Bjelanjak i sol mikserom (metlicama) čvrsto istucite, postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Dodajte ocat i miješajte oko minutu na najvišoj brzini tako da dobijete čvrstu smjesu.

3

Smjesu prepolovite, stavite je u vrećicu za ukrašavanje bez nastavka i istisnite smjesu za dvije kore na prethodno označene krugove na papiru za pečenje. Stavite papir za pečenje s beze smjesom na lim za pečenje.

Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Smanjite temperaturu pečenja i ostavite beze kore da se suše pri odškrinutim vratima pećnice.

Električna pećnica 110 °C

Pećnica na vrući zrak 90 °C

Vrijeme pečenja: oko 90 Minute

4

Ostavite beze kore da se suše tijekom noći u pećnici s odškrinutim vratima.

5

Krema od sira

Metlicom za snijeg pomiješajte sastojke. Trećinom kreme premažite beze koru i nadjenite je jagodama (s vrhovima okrenutim prema van). Drugom trećinom kreme premažite jagode. Stavite na to drugu beze koru i premažite je preostalom kremom.

6

Posipanje i ukrašavanje

Tortu pospite liofiliziranim jagodama i krupnim šećerom, ukrasite listićima mente i stavite jednu jagodu u sredinu torte.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne