Flag

Anđeoske oči

oko 60 komada
Lagano
40
Kolačići su poznati i kao gusarske oči ili gusarski uštipci. U ovom receptu ne pripremaju se s lješnjacima, nego s bademima.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako vam preostane marmelade, udubljenja nakon pečenja još jednom do ruba nadjenite marmeladom.
Recipe Tips
Anđeoske oči po želji možete nadjenuti i poprskati otopljenim nugatom od lješnjaka.
Recipe Tips
Keksi se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Prhko tijesto
200 gpšeničnog brašna
75 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
2jaja (veličine M)
150 gmekog maslaca ili margarina
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
Nadjev
oko 5 žliceželea od ribiza
oko 5 žlicevoćnog namaza od marelica
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
1

Prhko tijesto

Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Oblikujte tijesto u kuglu te ga omotanog folijom za čuvanje svježine stavite oko sat vremena na hladno.

2

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Tijesto oblikujte u tri valjka jednake duljine. Svaki valjak narežite na približno 20 komada jednake veličine. Svaki komad oblikujte u kuglu. Kugle na međusobnoj udaljenosti stavite na lim za pečenje i drškom kuhače utisnite udubljenja u kugle. Ako se tijesto lijepi za kuhaču, uronite je u brašno.

4

Nadjev

Žele od ribiza metlicom za snijeg izmiješajte u glatku smjesu i stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje. Dobro zatvorite vrećicu i odrežite joj mali vrh. Napunite polovicu kugli. Namaz od marelica stavite u malu vrećicu za zamrzavanje, dobro je zatvorite i odrežite mali vrh vrećice. Nadjenite preostale kugle i pecite ih.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 10 - 12 Minute


Anđeoske oči zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

  • Ako vam preostane marmelade, udubljenja nakon pečenja još jednom do ruba nadjenite marmeladom.
  • Anđeoske oči po želji možete nadjenuti i poprskati otopljenim nugatom od lješnjaka.
  • Keksi se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko 2 tjedna.