Anđeoske oči

Kolačići su poznati i kao gusarske oči ili gusarski uštipci. U ovom receptu ne pripremaju se s lješnjacima, nego s bademima.

oko 60 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Anđeoske oči

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Prhko tijesto:

200 g pšeničnog brašna
75 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
2 jaja (veličine M)
150 g mekog maslaca ili margarina
100 g Dr. Oetker Badema mljevenih

Nadjev:

oko 5 žlice želea od ribiza
oko 5 žlice voćnog namaza od marelica

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Oblikujte tijesto u kuglu te ga omotanog folijom za čuvanje svježine stavite oko sat vremena na hladno.

2

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Tijesto oblikujte u tri valjka jednake duljine. Svaki valjak narežite na približno 20 komada jednake veličine. Svaki komad oblikujte u kuglu. Kugle na međusobnoj udaljenosti stavite na lim za pečenje i drškom kuhače utisnite udubljenja u kugle. Ako se tijesto lijepi za kuhaču, uronite je u brašno.

4

Nadjev

Žele od ribiza metlicom za snijeg izmiješajte u glatku smjesu i stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje. Dobro zatvorite vrećicu i odrežite joj mali vrh. Napunite polovicu kugli. Namaz od marelica stavite u malu vrećicu za zamrzavanje, dobro je zatvorite i odrežite mali vrh vrećice. Nadjenite preostale kugle i pecite ih.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 10 - 12 Minute

Anđeoske oči zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne