Flag

Beze torta s limunom

oko 16 komada
Srednje teško
65
Voćno-kiselkasta beze torta s kremom od limuna, pudinga nadjeva i vrhnja, posuta bademima
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Preljev
6bjelanjka (veličine M)
1 prstohvatsoli
oko 50 gDr. Oetker Badem listića
Tijesto
125 gmekog maslaca ili margarina
1 žlicašećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 prstohvatsoli
2žumanjka (veličine M)
125 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev
125 mlsoka od limuna (svježe cijeđenog)
125 mlvode
30 gDr. Oetker Original Gustina
100 gšećera
500 gvrhnja za šlag
2 omotaDr. Oetker Kremfixa
Za posipanje
malošećera u prahu
malokorica limuna narezane na tanke trakice
Picture - Dr. Oetker Badem listića
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Preljev

Bjelanjak i sol u posudi vrlo čvrsto istucite, postupno dodajući šećer.

3

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, burbon vanilin šećer i sol te nastavite miješati sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u dva navrata umiješajte kratko na srednjoj brzini.

4

Za dvije podloge namažite polovicu tijesta preko dna kalupa za torte. Po tome raspodijelite polovicu smjese tučenih bjelanjaka i pospite polovicom badema. Oko dna stavite obruč i umetnite kalup na rešetki u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

5

Podlogu odmah nakon pečenja zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite je da se ohladi. I drugu smjesu nanesite na dno kalupa za pečenje koji ste prethodno namastili i obložili papirom za pečenje. Ispecite. 

6

Nadjev

Stavite sok od limuna i vodu u lonac. Pomiješajte gustin s malo mješavine vode i soka. Preostalu tekućinu zakuhajte sa šećerom i potom maknite sa štednjaka. Dodajte umiješani gustin i miješajući kuhajte oko 1 minutu. Stavite puding nadjev u posudu, površinu izravno prekrijte folijom za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi.

7

Vrhnje čvrsto istucite s Kremfixom. Puding nadjev izmiješajte tako da bude gladak i dodajte tučeno vrhnje. Stavite jednu podlogu na pladanj za torte i premažite je nadjevom. Drugu podlogu narežite na približno 16 komada i stavite ih na nadjev. Držite tortu najmanje sat vremena u hladnjaku.

8

Ukrašavanje

Prije posluživanja pospite šećerom u prahu i trakicama korice limuna