Zagrijte pećnicu na 180 °C. Oprane šljive bez koštica narežite na četvrtine, pomiješajte sa šećerom i cimetom te rasporedite u četiri kalupa otporna na toplinu.
U zdjeli umiješajte brašno, zobene pahuljice, maslac, šećer, cimet i orahe za drobljenac. Gotovi drobljenac rasporedite po šljivama.
Stavite kalupe u pećnicu i pecite dok drobljenac ne porumeni.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Dobro ohlađeno vrhnje umutiti zajedno sa šećerom u prahu pri najvećoj brzini miksera dok krema ne postane čvrsta.
Poslužite drobljenac sa šljivama dok je još topao sa šlagom ili sladoledom od vrhnja.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti
Deserti
Deserti
Deserti
Deserti
Pripremanje:55 oko 4 porcija