Jabuke ogulite i narežite na male komadiće. Razrežite mahunu vanilije uzduž i ostružite unutrašnjost. Zakuhajte komade jabuke s vodom, mahunom vanilije i pulpom u loncu i kuhajte poklopljeno oko 10 minuta na laganoj vatri. Uklonite mahunu vanilije. Pire od jabuka prema ukusu začinite šećerom i limunovim sokom. Ohladite prije posluživanja.
Odvojite žumanjak i bjelanjak. Bjelanjke jako čvrsto istucite dok ne dobijete snijeg. U zdjelu za miješanje stavite žumanjke, mlijeko i smjesu za carski drobljenac te mikserom kratko izradite na najslabijoj razini da se dobije glatko tijesto. Umiješajte snijeg.
U tavi zagrijte maslac ili ulje. Ulijte tijesto i pecite na srednje jakoj vatri dok na dnu ne porumeni. Malo "tekuće" tijesto prvo razrežite po površini, zatim okrenite i pecite dok ne porumeni.
Carski drobljenac natrgajte na male komadiće, posložite na tanjur i pospite šećerom u prahu. Poslužite s pireom od jabuka.
Slični recepti