Flag
130 godina
Backin
Slavimo 130 godina uspješnih recepata

Slavimo uz retro pakiranja: Dr. Oetker je već 130 godina simbol za užitak pečenja, a  sa svojim Original Backinom jamči uspjeh svakog recepta. Ove godine pozivamo vas da se prisjetite nekih prijašnjih vremena i kako je tada izgledala priprema kolača. Pozorno čitajte jer u velikom kvizu na društvenim mrežama možete osvojiti nostalgično pakiranje Dr.Oetker Backina u lijepoj limenoj kutiji za pohranu.

Picture -

Putovanje kroz vrijeme:

Vodimo vas na slatko putovanje kroz vrijeme. Povodom 130. obljetnice Original Backina, prisjećamo se sedam različitih pakiranja koja datiraju od 1893. Do danas:

Picture -

Kako je sve počelo?

Davne 1893., nakon brojnih pokušaja, farmaceut dr. August Oetker uspio je stvoriti recept koji je promijenio način pripreme slastica: Dr. Oetker Backin je lansiran na tržište! To je ujedno i proizvod koji je kroz desetljeća postao jedan od najprepoznatljivijih proizvoda brenda Dr. Oetker. Prodavao se tada, kao i danas, pakiran u male vrećice koje su savršeno prilagođene za pola kilograma brašna, a na poleđini vrećice se uvijek može pronaći i prigodni recept za pripremu dizanog tijesta.

Pečenje kroz vrijeme

Original Backin Dr. Oetker ne samo da je pojednostavio pečenje nego je pridonio i užitku pečenja za velik broj ljudi, kako u Europi tako i diljem svijeta. Njegovo trajno naslijeđe dokaz je utjecaja inovacija i pouzdanih sastojaka u svijetu kulinarstva. 

Izum praška za pecivo (1893.): Dr. August Oetker, njemački farmaceut, nije bio zadovoljan dostupnim proizvodima za dizanje tijesta jer ih je smatrao nedovoljno učinkovitima. 

Zato je 1893. godine izumio prašak za pecivo Original Backin.

Prašak za pecivo dr. Oetkera, Original Backin,  brzo je stekao popularnost među europskim pekarima u kasnom 19. stoljeću zbog svoje praktičnosti i odličnih rezultata. To je omogućilo jednostavniju pripremu i ukusnije torte i kolače.

Korištenje u kućanstvima (kasno 19. stoljeće): Pečenje s Dr. Oetker praškom za pecivo postalo je uobičajeno u europskim kućanstvima do kraja 19. stoljeća. To je dovelo ne samo do boljih rezultata, već i do većeg entuzijazma za pečenje raskošnih i dekadentnih recepata Zlatnog doba kod kuće. 

Objava Dr. Oetker kuharice (rano 20. stoljeće): Početkom 20. stoljeća dr. 

Oetker objavio je kuharicu koja je uključivala recepte u kojima se koristi Original Backin. Ova je kuharica postala široko popularna i bila je poznata po detaljnim receptima koji svaki put uspijevaju. Gotovo svaka domaćica mogla se pohvaliti kremastim pitama i ukusnim kolačima pripremljenima kod kuće.

Globalna ekspanzija (20. stoljeće): Original Backin Dr. Oetkera postao je globalni brend tijekom 20. stoljeća i sastojak mnogih tradicionalnih recepata. Možete li zamisliti kako bi izgledao svijet bez linzera, mađarice ili breskvica?

Moderna kultura pečenja: Dodatci za pečenje Dr. Oetkera odigrali su značajnu ulogu u oblikovanju moderne kulture pečenja u Europi tijekom 20. stoljeća. Danas nudimo i široku paletu proizvoda za pečenje i pomagala pod robnom markom "Dr. Oetker”, a osim tiskanih kuharica moderni i zanimlivi recepti dostupni su i na Dr.Oetker web stranici i društvenim mrežama.