KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Zaštita okoliša i klime u poduzeću

Praćenje posljedica na okoliš i klimu nije ograničeno samo na procese proizvodnje i logistike. Također se i u prostorijama uprave i sanitarijama poduzeća vodi računa o savjesnom korištenju ekoloških resursa.  

Zaštita okoliša i klime u poduzeću

Klimaschutz

Kod nabave nove uredske tehnike Dr. Oetker vodi računa o energetskoj učinkovitosti uređaja. Nadalje se svim djelatnicima preporučuje da kod dulje odsutnosti konzekventno gase svjetla i električne uređaje. Radi uštete pitke vode se na slavinama ugrađuju ograničivači protoka, takozavni perlatori. Izlazna toplina iz proizvodnih procesa se koristi ciljano za zagrijavanje upotrebne vode kao za gospodarenje zgradom.

Najveći dio tvorničkog kruga se sastoji od zelenih površina. Nakon izgradnje novih objekata i renoviranja se, gdje je to moguće, provodi na mnogim mjestima ozelenjavanje te se u što većoj mjeri obraća apaćnja na životni prostor za floru i faunu. Slijedeći tradiciju se svake godine na svim lokalitetima Dr. Oetkera sadi "stablo godine".

Zaštita okoliša i klime izvan tvornice

Međutim, smanjenje prometa nije samo tema na području prijevoza, nego i za suradnike izvan kruga tvornice. Dr. Oetker tu slijedi različite načine kao korištenje vozila s dizelskim motorima koji imaju slabu emisiju CO2 ili provođenje sigurnosnog treninga povezan s obukama za vožnju koja štedi gorivo. Planiranje ture potpomognuto AOP-om omogućuje optimalno vođenje puta. To nema za posljedicu samo ekonomičniju vožnju, nego se rasterećuje i okoliš. Kad god je moguće, prodajni razgovori se vode telefonski.