KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Proba želiranja – Zašto je tako važna?

Proba je brza i korisna.

Proba želiranja omogućuje vam da uvijek idete na sigurno. Pokazuje nam hoće li pripremljena voćna smjesa tijekom hlađenja u staklenkama dobiti željenu čvrstoću, tj. hoće li se „želirati“.

 

Za probu želiranja stavite 1 – 2 žličice vruće voćne smjese na tanjurić. Ako se tanjur prethodno ohladio u hladnjaku, proba želiranja bit će još brža.

 

Ako smjesa postane tvrda, tj. čvrsta, i ostatak vašeg pekmeza, marmelade ili želea imat će dovoljnu čvrstoću u staklenkama. 

 

Za još veću čvrstoću umiješajte 1 omot Dr. Oetker limunske kiseline u vruću voćnu smjesu i napravite još jednu probu želiranja prije nego što staklenke napunite voćnom smjesom.          

 

Svoju gotovu zimnicu čuvajte na hladnom, tamnom i suhom mjestu i dajte joj malo vremena da se stvrdne.