Proba želiranja – Zašto je tako važna?

Proba je brza i korisna.

Proba želiranja omogućuje vam da uvijek idete na sigurno. Pokazuje nam hoće li pripremljena voćna smjesa tijekom hlađenja u staklenkama dobiti željenu čvrstoću, tj. hoće li se „želirati“.

 

Za probu želiranja stavite 1 – 2 žličice vruće voćne smjese na tanjurić. Ako se tanjur prethodno ohladio u hladnjaku, proba želiranja bit će još brža.

 

Ako smjesa postane tvrda, tj. čvrsta, i ostatak vašeg pekmeza, marmelade ili želea imat će dovoljnu čvrstoću u staklenkama. 

 

Za još veću čvrstoću umiješajte 1 omot Dr. Oetker limunske kiseline u vruću voćnu smjesu i napravite još jednu probu želiranja prije nego što staklenke napunite voćnom smjesom.          

 

Svoju gotovu zimnicu čuvajte na hladnom, tamnom i suhom mjestu i dajte joj malo vremena da se stvrdne.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne