KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ukrašavanje fondantom – keksi u obliku jelke

Predivni keksi u obliku jelke ukrašeni višebojnim fondantom i ukrasima.

1

Bijeli fondant podijelite na 3 dijela i zelenom jestivom bojom obojite u svijetlu, srednju i tamniju nijansu zelene boje. Ako se fondant lijepi, umijesite u njega malo šećera u prahu. Obojeni fondant razvaljajte u trake i položite trake različitih nijansi jednu do druge, od svijetle prema tamnoj. Trake fondanta razvaljajte između 2 razrezane vrećice za zamrzavanje na debljinu od približno ½ cm (slika 1).

2

Prikladnim kalupom izrežite jelke tako da svaka jelka sadrži sve tri boje (slika 2). Preostali fondant nakon izrezivanja jelki oprezno umijesite tako da zadrži mramornu strukturu. Još jednom razvaljajte i izrežite jelke. 

3

Kistom nanesite malo šećernog pisma na jelke i na to stavite fondant u obliku jelke. Po želji ukrasite šećernim pismom i dekorom za posipanje.