KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Božićni keksi s motivima

Kako dodati atraktivne šarene motive na već gotove keksiće?

1

Šećer u prahu pomiješajte s vodom ili limunovim sokom dok ne dobijete gust preljev. Jednu žlicu preljeva obojite Dr. Oetker zelenom bojom za kolače, jednu žlicu preljeva Dr. Oetker crvenom bojom za kolače te ih stavite u jednokratne vrećice za ukrašavanje ili vrećice za zamrzavanje kojima odrežite mali dio kuta.

Ostatak preljeva nanesite na kolačiće i razmažite nožem.

 

 

2

Odmah zatim nanesite preljev u boji i drvenim štapićem nacrtajte motiv. Za izradu motiva vjenčića nanesite točkice i spojite ih potezima štapićem.

3

Drvce naslikajte tako što ćete nanijeti zelenu crticu i izvući 'grane'. Za motiv božikovine naštrcajte 3 ovalne mrlje zelenom bojom i izvucite štapićem te dodajte 3 točkice za bobice.

Preljev se treba sušiti barem 3 sata.