Flag

Veganski kolač od sira

oko 12 porcija
Srednje teško
40
Jednostavna priprema klasika kojeg svi vole u veganskoj verziji.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Podloga
200 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
140 gveganskog margarina
Krema
100 gveganskog margarina
750 gDr. Oetker Creme Vega ili svježi sir
100 gveganskog vrhnja (za šlag)
150 gšećera
2 omotaDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
neštonaribane korice 1 limuna
Topping
100 gveganskog vrhnja (za šlag)
200 gbobičastog voća
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
1

Priprema

Podmažite dno kalupa za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Priprema podloge

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi za miješanje. Dodajte preostale sastojke i sve izradite mikserom (nastavkom za tijesto) prvo kratko na najslabijoj, zatim na najjačoj razini, pa dobiveno tijesto oblikujte u kuglu. Razvaljajte 2/3 tijesta na dno kalupa i stavite rub kalupa oko njega. Podlogu tijesta nekoliko puta izbodite vilicom. Stavite kalup u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute


Preostalo tijesto oblikujte u dugačak valjak. Roladu položiti na podlogu od tijesta kao obrub i pritisnuti uz kalup da se napravi obrub visine oko 3 cm.

3

Priprema kreme

Otopite margarin. Vegansko vrhnje ili svježi ​​sir pomiješajte s preostalim sastojcima. Smjesu ravnomjerno rasporedite po prethodno pečenoj podlozi. Stavite kalup u pećnicu i pecite.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute

4

Nakon pečenja ostavite kolač od sira u isključenoj pećnici još 15 minuta s malo odškrinutim vratima pećnice. Zatim kolač od sira stavite na rešetku za torte i ostavite da se ohladi u kalupu.

5

Topping

Izvadite kolač iz kalupa. Istucite vrhnje u čvrsti šlag i nanesite točkice različitih veličina na tortu od sira pomoću vrećice za ukrašavanje. Bobičasto voće operite i ukrasno složite na šlag i poslužite.