Flag

Vafli s cimetom

oko 6 komada
Lagano
60
Ukusni i sočni vafli od cimeta za idealan zimski doručak
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Aparat za vafle

Sastojci

Potrebno
maloulja
Kompot od pečenih jabuka
500 gjabuke
50 gsjeckanih badema
oko 2 žlicešećera
30 ggrožđica
200 mlsoka od jabuke
1 žlicaDr. Oetker Original Gustina
Tijesto
125 gmaslaca ili margarina
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
3jaja (veličine M)
200 gpšeničnog brašna
1 žličicacimeta
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlicemlijeka
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Kompot

Jabuke ogulite, narežite svaku na četiri komada, a potom svaki komad na manje komade. Bademe stavite u lonac i lagano zapecite. Dodajte jabuke, šećer, grožđice i polovicu soka od jabuka i miješajući sve zajedno pirjajte oko 5 minuta. Preostali sok pomiješajte s gustinom, dodajte smjesu jabukama i miješajući kratko zakuhajte.

2

Aparat za vafle najprije zagrijte na najvećoj temperaturi.

3

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte sve dok se sastojci ne povežu. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko pola minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s cimetom i praškom za pecivo te zajedno s mlijekom kratko umiješajte miješajući na srednjoj brzini.

4

Smanjite temperaturu aparata za vafle na srednju temperaturu i namastite ga. Tijesto žlicama (u porcijama od po 2 velike žlice) stavljajte u aparat za vafle i pecite do zlatno-smeđe boje. Vafle pojedinačno ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki ili ih poslužite tople s kompotom. Napomena: obratite pozornost na upute za upotrebu aparata za vafle.