Flag

Tortice s čokoladom i jagodama

12 komada
Srednje teško
75
Kolačići s jagodama i čokoladom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Prhko tijesto
180 gglatkog brašna
20 gDr. Oetker Kakaa za kolače
100 gšećera
1 prstohvatsoli
125 gmaslaca (hladnog)
1žumanjak (veličine M)
Punjenje
400 mltučenog slatkog vrhnja
300 gčokolade za kuhanje
50 gmekog maslaca
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1jaje (veličine M)
1bjelanjak (veličine M)
Pokrov
500 gjagode (narezanih na ploškice)
4 žlicemarmelade od jagoda
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Prhko tijesto

Za izradu tijesta pospite brašno po radnoj površini. Redom dodajte preostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Omotajte folijom za čuvanje svježine i ostavite oko 40 minuta da odstoji na hladnom mjestu.

2

Tijesto podijelite na 12 jednakih dijelova i oblikujte u kugle. Na pobrašnjenoj radnoj površini spljoštite u oblik kruga (promjera oko 10 cm). Krugove tijesta stavite u namašćen kalup za muffine i lagano pritisnite. Ostavite kalup da odstoji na hladnom oko 40 minuta.

3

Punjenje

Za punjenje zakuhajte tučeno slatko vrhnje. Maknite sa štednjaka, dodajte čokoladu i miješajući otopite. Maslac sa šećerom i vanilin šećerom mikserom (metlicama) istucite u kremastu smjesu. Pojedinačno umiješajte jaje i bjelanjak. Umiješajte ohlađeno tučeno slatko vrhnje s čokoladom i nastavite miješati dok se svi sastojci ne povežu. Punjenje raspodijelite po tijestu u kalupu.

4

Kalup stavite na rešetku u donjoj polovici pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

5

Ohlađene čokoladne tortice izvadite iz kalupa i stavite na pladanj za kolače.

6

Pokrov

Tortice ukrasite jagodama.

7

Zagrijte marmeladu i premažite jagode.