Flag

Tortice s čokoladnim nadjevom

oko 12 komada
Srednje teško
80
Zalogajčići posebnog čokoladnog okusa!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
200 gbrašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
½ žličicasoli
50 mlmlijeka
100 gmaslaca
Nadjev
75 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
75 gtamne čokolade
40 gmaslaca
75 mlslatkog vrhnja
Ukrašavanje
nekolikomalina
nekolikoborovnica
nekolikokupina
malomente
malopistacija (sjeckanih)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

12 kalupa (Ø 7 cm) dobro namastite margarinom ili maslacem i pospite brašnom. Pripremite modlice za kolačiće (Ø 9 cm) i vrećicu za ukrašavanje.

2

Tijesto

Za izradu tijesta pomiješajte u posudi brašno s praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite glatko tijesto najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 2,5 mm. Modlicom za kolačiće (Ø 9 cm) izrežite 12 krugova i stavite ih u pripremljene kalupe. Vilicom više puta probodite. Preko noći ostavite u hladnjaku (kako se tijesto više ne bi stisnulo).


Pecite u sredini zagrijane pećnice oko 20 – 25 minuta.

Vrijeme pečenja: oko 20 - 25 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C


Izvadite tortice iz kalupa i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadjev

Bijelu i tamnu čokoladu narežite na male komade i stavite u zdjelu. Maslac i vrhnje zakuhajte u tavici, dodajte u čokoladu i miješajući otopite čokoladu. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje. Odrežite mali vrh vrećice i nadjenite tortice.

4

Ukrašavanje

Ukrasite voćem, listovima mente i pistacijama. Poslužite ili pričekajte dok se nadjev ne stvrdne.