Flag

Torta Raffaello®

oko 12 komada
Srednje teško
65
Torta koja će oduševiti sve ljubitelje kokosa
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Za bezalkoholnu varijantu, jednostavno, izostavite kokosov liker.
Recipe Tips
Raffaello® kuglice najlakše se režu ako su hladne.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Tijesto
100 gbrašna
100 gbijele čokolade
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gkokosovih mrvica
2jaja
75 gšećera
75 mlulja (npr. suncokretovog ulja)
100 mlmlijeka
Nadjev
50 gbadema (nasjeckanog u obliku štapića)
300 gRaffaello® kuglica
400 mltučenog slatkog vrhnja (hladnog)
2 omotaDr. Oetker Kremfixa
3 žlicešećera u prahu
Za natapanje
2 - 3 žlicelikera od kokosa i vrhnja
Krema
250 gslatkog vrhnja (36% m.m.)
2 žlicešećera u prahu
Za ukrašavanje
50 gbijele čokolade
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Za tijesto grubo nasjeckajte bijelu čokoladu i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a obruč namastite s malo masnoće. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Tijesto

Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i otopljenu čokoladu. Sve zajedno mikserom (metlicama) izradite u glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvećoj brzini. Tijesto stavite u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: 25 Minute


Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Tijesto s papirom za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadjev

Bademe u neprijanjajućoj tavi prepecite do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjuru.


Za ukrašavanje ostavite 6 Raffaello® kuglica sa strane koje će vam trebati kasnije. Preostale kuglice iz pakiranja podijelite nožem svaku na 4 komada i stavite u veliku zdjelu. Vrhnje s Kremfixom i šećerom u prahu čvrsto istucite. Tučeno vrhnje i bademe pomiješajte s prepolovljenim komadićima Raffaello® kuglica.

4

Natapanje

Povucite papir za pečenje s tijesta. Tijesto stavite na pladanj za tortu i natopite kokosovim likerom. Nadjev namažite na podlogu u obliku kupole.

5

Slatko vrhnje i šećer u prahu stavite u posudu te čvrsto istucite mikserom (metlicama). Kremu žličicom premažite po torti u obliku valova.

6

Ukrašavanje

Prepolovite 6 Raffaello® kuglica i ukrasite tortu. Nožem za guljenje povrća naribajte čokoladu; dekorativno je raspodijelite po torti. Tortu do posluživanja stavite u hladnjak.

  • Za bezalkoholnu varijantu, jednostavno, izostavite kokosov liker.
  • Raffaello® kuglice najlakše se režu ako su hladne.