Flag

Torta od jogurta, svježeg sira i jagoda

oko 12 komada
Srednje teško
90
Kremasta torta sa svježim jagodama i finom kremom od jogurta
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Jagode po želji možete poprskati otopljenom čokoladom.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 24 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Biskvit
4jaja
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
80 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev
350 gjagode
10 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
200 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
500 gjogurta
200 gsvježeg krem sira
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 žlicasoka od 1 limuna
Za ukrašavanje
oko 50 gbijele čokolade
oko 150 gjagode
1 žlicapistacija (sjeckanih)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Biskvit

Jaja u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama) na najvećoj brzini, tijekom 1 minute. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom i uspite uz stalno miješanje tijekom 1 minute, pa smjesu tucite još 2 minute. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko umiješajte u smjesu na najmanjoj brzini. Tijesto poravnajte u kalupu za torte. Kalup gurnite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 28 Minute


Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Biskvit istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Skinite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Oprezno povucite papir za pečenje pa biskvit jednom vodoravno prerežite. Donju polovicu stavite na pladanj za torte i obložite prstenom za torte ili očišćenim obručem kalupa za torte.

4

Nadjev

Jagode operite, očistite i narežite na kockice. Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Zatim čvrsto istucite tučeno vrhnje. Nakon toga pomiješajte jogurt sa svježim kremastim sirom, šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna. Ocijeđenu želatinu zatim rastopite prema uputama na omotu. Najprije oko 4 žlice kreme pomiješajte pjenjačom s otopljenom želatinom, potom umiješajte ostatak kreme. Kada se smjesa počne stvrdnjavati, umiješajte tučeno vrhnje. Raspodijelite polovicu jagoda po podlozi tako da ostavite slobodan rub od 1 cm. Premažite polovicom kreme. Stavite drugu polovicu biskvita, raspodijelite preostale jagode tako da ponovno ostavite slobodan rub od 1 cm. Premažite ostatkom kreme i poravnajte. Tortu ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata.

5

Ukrašavanje

Bijelu čokoladu grubo nasjeckajte i otopite u vodenoj kupelji na niskoj temperaturi. Jagode operite, očistite, lagano prebrišite te zatim cijele uronite u čokoladu. Potom ukrasite pistacijama i ostavite da se osuše na papiru za pečenje.

6

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Tortu ukrasite čokoladnim jagodama i pospite ostatkom pistacija.

  • Jagode po želji možete poprskati otopljenom čokoladom.