Flag

Strašni prstići

oko 18 komada
Lagano
20
Keksi od prhkog tijesta za Halloween
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Prhko tijesto
170 gglatkog brašna
40 gintegralnog pšeničnog brašna
70 gšećera u prahu (prosijanog)
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
1 prstohvatsoli
120 gmaslaca (hladnog)
Za nadjev
18badema (oguljenih)
Za premazivanje
1bjelanjak (veličine M)
maloDr. Oetker Crvene boje za kolače
Picture - Dr. Oetker Crvene boje za kolače
1

Prhko tijesto

Glatko brašno prosijte na radnoj površini. Dodajte redom ostale sastojke i rukama izmijesite tijesto. Omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko 40 minuta na hladno.
 

2

Od tijesta na pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte valjak i podijelite ga na 18 jednakih komada. Tijesto duguljasto izvaljajte, oblikujte prste i stavite na dva lagano namašćena lima za pečenje. Drškom noža oblikujte nabore na koži i nadjenite bademima. Stavite kekse oko 20 minuta na hladno.

3

Premazivanje

Bjelanjak lagano istucite i premažite kekse.
 
Stavite lim u zagrijanu pećnicu.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 190 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C


Bademe na ohlađenim keksima prije posluživanja premažite jestivom bojom.