Flag

Sočni čokoladni makroni

oko 20 komada
Lagano
20
Sočni čokoladni makroni pripremaju se brzo i jednostavno.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Za lim za pečenje
oko 20oblatni (za pečenje, okrugle od Ø 5 cm)
Smjesa za makrone
75 gčokoladnih kapljica
150 gDr. Oetker Badema mljevenih
150 gšećera u prahu
2 žliceDr. Oetker Kakaa za kolače (oko 15 g)
2bjelanjka (veličine M)
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače (oko 15 g)
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Raspodijelite po tome oblatne. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Smjesa

Od čokoladnih kapi odvojite 1 žlicu i stavite sa strane. Bademe, šećer u prahu, kakao i preostale čokoladne kapi pomiješajte u posudi. Dodajte bjelanjak i sve zajedno mikserom (metlicama) izmiješajte na najvećoj brzini. Smjesu u dvije porcije stavite u vrećicu za ukrašavanje ili vrećicu za zamrzavanje, održite vrh i istisnite smjesu na oblatne u obliku kupole. Čokoladne kapi raspodijelite po makronima i pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 13 Minute


Čokoladne makrone s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.