Flag

Slatki kolač s posipom

oko 20 komada
Srednje teško
100
Slatki kolač od dizanog tijesta sa sočnim nadjevom od šljive
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Mrvičasto tijesto
230 gglatkog brašna
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 navršak nožacimeta
150 gmaslaca ili margarina (omekšalog)
Dizano tijesto
380 gglatkog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
150 mlmlijeka (mlakog)
80 gšećera
1 prstohvatsoli
50 gmaslaca ili margarina (omekšalog)
1jaje
Nadjev i premaz
6 žlicedžem od šljiva
1 žlicamlijeka
Preljev od limuna
200 gšećera u prahu
oko 6 žlicesoka od 1 limuna
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
1

Mrvičasto tijesto

Za mrvice stavite sastojke u zdjelu i rukama trljajući umijesite mrvičasto tijesto.

2

Dizano tijesto

Za dizano tijesto prosijajte brašno u zdjelu i dobro ga pomiješajte s kvascem. Dodajte preostale sastojke i mikserom (metlicama za gnječenje) umiješajte u tijesto. Tijesto ostavite prekriveno na toplom mjestu sve dok se njegov volumen ne udvostruči.

3

Nadjev i premaz

Tijesto prepolovite. Jednu polovicu tijesta razvaljajte na namašćenom limu za pečenje (30 x 35 cm) i premažite pekmezom od šljiva. Drugu polovicu tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na veličinu lima za pečenje, stavite na pekmez od šljiva i lagano pritisnite. Tijesto premažite mlijekom i više puta probodite vilicom. Pospite mrvicama. Strugalicom za tijesto utisnite 20 komada jednake veličine. Lim za pečenje stavite na sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

4

Preljev od limuna

Za preljev pomiješajte šećer u prahu i sok od limuna i premažite još topli kolač.