Flag

Šareni blagdanski medenjaci

oko 65 komada
Lagano
75
Šarenilo na vašem blagdanskom stolu
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
U dobro zatvorenim kutijama kekse možete čuvati oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim
papir za pečenje
Tijesto za medenjake
250 gmeda
100 gšećera od trske
150 gmaslaca ili margarina
50 gDr. Oetker Kandirane korice naranče
500 gbrašna
1 omotDr. Oetker Praška za pecivo za kekse
1jaje (veličine M)
10 gDr. Oetker Kakaa za kolače
1 omotDr. Oetker Tradicionalni dodaci za medenjake
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
Za ukrašavanje
100 gtamne čokolade
1 žlicaulja
1 pakiranjeDr. Oetker Čokoladnog pisma
maloDr. Oetker Dekor mix zvjezdice
maloDr. Oetker Dekor zlatnih perli soft
maloDr. Oetker Dekor srebrne perle soft
Picture - Dr. Oetker Kandirane korice naranče
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Čokoladnog pisma
Picture - Dr. Oetker Dekor zlatnih perli soft
1

Priprema

U loncu uz stalno miješanje na umjerenoj vatri zagrijavajte (ali ne kuhajte!) med, šećer i maslac ili margarin dok se sve ne rastopi. Ostavite masu da se ohladi.

2

Postupak

Kandiranu narančinu koricu nasjeckajte. U posudi izmiješajte brašno s 1 žličicom Praška za pecivo za kekse i dodajte ostale sastojke. Ulijte ohlađenu masu s medom i od svega mikserom (lopaticama) kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Tijesto prekrijte i preko noći držite na hladnom. Prije nego što ćete ga razvaljati tijesto oko 30 min. držite na sobnoj temperaturi. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči u porcijama još jednom premijesite i izvaljajte oko 1/2 cm debelo. Izrežite medenjake raznih oblika, položite ih na lim i ispecite.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute


Medenjake zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Rastopite čokoladu sa žlicom ulja na vodenoj kupelji. Medenjake po želji ukrasite čokoladnom glazurom, šećernim pismom i raznim dekorima za kolače te ostavite da se stvrdne.

  • U dobro zatvorenim kutijama kekse možete čuvati oko 2 tjedna.