Flag

Šarene kokos kiflice

oko 70 komada
Lagano
70
Šarene kiflice s kokosom za blagdanski stol
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako se tijesto lijepi, omotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na približno 30 minuta.
Recipe Tips
Kiflice se u dobro zatvorenim limenim kutijama mogu čuvati oko 3 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Prhko tijesto
200 gpšeničnog brašna
1 vrh nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1jaje (veličine M)
125 gmekog maslaca ili margarina
50 gkokosovog brašna
Ukrašavanje
75 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
Dr. Oetker Crvena boja za kolače
Dr. Oetker Zelena boja za kolače
4 žlicekokosovog brašna
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Crvena boja za kolače
Picture - Dr. Oetker Zelena boja za kolače
1

Priprema

Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite u tijesto. Potom ga na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči umijesite u glatko tijesto.


Od tijesta oblikujte valjke debljine olovke, narežite svaki na komade dužine 4-5 cm. Krajeve razvaljajte malo tanje, oblikujte kiflice, stavite na lim za pečenje i ispecite.

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute


Kiflice s papirom za pečenje izvadite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Kuvertiru nasjeckajte i otopite na pari, na laganoj vatri. U zasebnim zdjelicama pomiješajte nekoliko kapi jestive boje za kolače (u jednu crvene, u drugu zelene) i nekoliko kapi vode. U svaku boju dodajte po 2 žlice kokosovog brašna i miješajte tako dugo dok boja nije ravnomjerno raspoređena. Krajeve kiflica uronite u kuvertiru, ocijedite na rubu posude i odmah uronite u kokosovo brašno. Ostavite kuvertiru da se stvrdne na papiru za pečenje.

  • Ako se tijesto lijepi, omotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na približno 30 minuta.
  • Kiflice se u dobro zatvorenim limenim kutijama mogu čuvati oko 3 tjedna.