Flag

Red velvet torta

oko 16 komada
Srednje teško
40
Torta s crvenim biskvitom i nadjevom od svježeg sira
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Torta se može zamrznuti. 
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Tijesto "Sve u jedan"
250 gpšeničnog brašna
25 gDr. Oetker Original Gustina
1 omotDr. Oetker Sode bikarbone
1 žličicaDr. Oetker Kakaa za kolače
380 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
125 gmekog maslaca ili margarina
2jaja (veličine M)
250 gmlaćenice
2 žličicejabučnog octa
½ žličicasoli
Dr. Oetker Crvena tekuća jestiva boja (po želji)
Nadjev
200 gsvježeg krem sira
250 gsira Mascarpone
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
75 gšećera u prahu
400 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
Picture - Dr. Oetker Sode bikarbone
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje.
Zagrijte pećnicu. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto "Sve-u-jedan"

Brašno sa Sodom bikarbonom, Gustinom i Kakaom pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (metlicama) izmiješajte kratko na najnižoj, a potom tijekom dvije minute na najvećoj brzini u glatko tijesto. Tijesto razmažite po kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute


Odvojite i skinite obruč kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Povucite/uklonite papir za pečenje s biskvita. Biskvit jednom vodoravno prerežite i donju podlogu stavite na pladanj za torte. 

4

Nadjev

Mikserom (metlicama) izmiješajte svježi krem sir s Mascarponeom, Vanilin šećerom i šećerom u prahu u glatku smjesu. Postupno dodajte vrhnje i istucite u čvrstu smjesu. Oko polovicu kreme raspodijelite po donjoj podlozi, na to stavite gornju podlogu i pritisnite. Tortu premažite preostalom kremom i do posluživanja stavite u hladnjak.

  • Torta se može zamrznuti.