Flag

Raspucanci od limuna

oko 40 komada
Lagano
40
Prhko tijesto bez brašna s mljevenim bademima i notom limuna
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Keksi se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko 2 tjedna. 
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Prhko tijesto
200 gDr. Oetker Badema mljevenih
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
40 gšećera
40 gšećera u prahu
1 prstohvatsoli
40 gmekog maslaca ili margarina
1jaje (veličine M)
3 žličicearome limuna
Za valjanje
oko 40 gšećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Prhko tijesto

Stavite bademe u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Od tijesta oblikujte kuglu, spljoštite je, omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite na oko sat vremena u hladnjak.

2

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Tijesto podijelite na četiri komada. Od svakog komada na radnoj površini posutoj šećerom u prahu izradite valjak. Svaki valjak narežite na 10 komada jednake veličine. Oblikujte kugle i uvaljajte ih u šećer u prahu, tako da su posute debelim slojem šećera. Stavite kugle udaljenu jednu od druge na lim za pečenje i pecite. 

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute


Kekse s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

  • Keksi se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko 2 tjedna.