Flag

Prhki keksi s makom

oko 40 komada
Lagano
40
Jedan od naših omiljenih novih recepata za kolačiće.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Prhko tijesto
100 gmekog maslaca
70 gšećera
80 gmljevenog maka
1 pakiranjeDr. Oetker Vanilija štapića
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
1 prstohvatsoli
2jaja (veličine M)
180 gglatkog brašna
½ žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev za glazuru
100 gmarmelade od višanja
2 žlicevode
Picture - Dr. Oetker Vanilija štapića
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Prhko tijesto

Mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte maslac sa šećerom, makom, sjemenkama vanilija štapića (koji ste prethodno prerezali uzdužno i sastrugali), koricom limuna i soli. Jaja pojedinačno umiješajte. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte preko toga i umiješajte kuhačom.

2

Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde (Ø
 10 mm) i na međusobnoj udaljenosti istisnite kružiće na lim za pečenje. Kuhačom utisnite udubljenja u sredini svakog keksa. Kekse stavite oko 2 sata na hladno.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 11 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C

3

Nadjev

Marmeladu zakuhajte s vodom i nadjenite udubljenja ohlađenih keksa.