Flag

Pita od limuna s beze pokrovom

oko 12 komada
Srednje teško
70
Voćna pita sa slatkim pokrovom uz kavu
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pita će imati najbolji okus ako se koristi svježe iscijeđen sok od limuna.
Recipe Tips
Pitu možete pripremiti i u limu za kolače (Ø 30 cm).
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za pite (Ø 28 cm)
malomasnoće
Miješano tijesto
200 gpšeničnog brašna
½ razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gšećera
75 gmaslaca ili margarina (mekog)
1jaje (veličine M)
Nadjev
60 gDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
300 mlvode
200 mllimunovog soka
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
10 gmaslaca ili margarina
3žumanjka (veličine M)
Masa od bjelanjaka
3bjelanjka (veličine M)
75 gšećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1

Priprema

Namastite kalup za pitu. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Miješano tijesto

Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči razvaljajte u okruglom obliku (Ø otprilike 32 cm), položite u kalup i vilicom više puta ubodite. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Kalup nakon pečenja stavite na rešetku za kolače.

3

Nadjev

Pjenjačom pomiješajte Gustin s 200 ml vode. Preostalu vodu zakuhajte zajedno s limunovim sokom, šećerom i Finesse aromom, skinite s vatre i pjenjačom umiješajte zamiješani Gustin. Puding, uz neprestano miješanje, kuhajte otprilike 1 min. Potom umiješajte maslac. Postupno umiješajte 4 žlice mase pudinga u žumanjke. Onda masu sa žumanjcima umiješajte u puding. Puding napunite u kalup za pitu i stavite oko 1 sat na hladno.

4

Masa od bjelanjaka

Pećnicu ponovno zagrijte. Istucite bjelanjke u posudi mikserom (metlicama) na najvećoj brzini. Pri tome postupno dodavajte šećer i istucite jako čvrsti snijeg od bjelanjaka. Razmažite masu po pudingu. Kalup ponovno na rešetki gurnite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C


Neka se pita ohladi u kalupu na rešetki za kolače.

  • Pita će imati najbolji okus ako se koristi svježe iscijeđen sok od limuna.
  • Pitu možete pripremiti i u limu za kolače (Ø 30 cm).