Flag

Nordijski božićni keksi s cimetom

oko 40 komada
Srednje teško
55
Keksi s cimetom, ukrašeni s Fondantom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
U dobro zatvorenoj kutiji ove kekse možete čuvati oko 1 tjedan.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za kolače
papir za pečenje
Tijesto
125 gpšeničnog brašna
1 navršak nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 gmaslaca ili margarina (omekšalog)
40 gšećera
2 žlicemlijeka
1 žličicaDr. Oetker Kakaa za kolače
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 žličicamljevenog cimeta
Za ukrašavanje
200 gDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
200 gDr. Oetker Fondant Dekora crvenog
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Picture - Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
1

Tijesto

Uspite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije kratko pri najmanjoj, a potom pri najvećoj brzini izradite tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju za čuvanje svježine i stavite oko 30 min. u hladnjak.

2

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C


Radnu ploču pospite brašnom pa tijesto izvaljajte na debljinu od oko 3 mm. Izrežite krugove (oko 4,5 cm), položite ih na lim i stavite peći.

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute


Kekse zajedno s papirom za pečenje izvucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Bijeli i crveni fondant odvojeno razvaljajte između 2 stranice razrezane vrećice za zamrzavanje i izrežite jednaki broj velikih krugova (oko 4,5 cm) te istu količinu malo manjih krugova (oko 4 cm) pazeći pri tome da izrežete bijele i crvene krugove tako da dobijete kontrast. Najprije velike krugove nalijepite šarenim pismom na kekse, onda na njih nalijepite manje krugove. Iz ostalih krugova fondanta kalupima izrežite male motive pa ih također zalijepite šarenim pismom. Potom ih po želji ukrasite.

  • U dobro zatvorenoj kutiji ove kekse možete čuvati oko 1 tjedan.