Flag

Kolač s bademima

oko 12 komada
Srednje teško
80
Primamljivi zimski kolač s bademima
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
500 gbrašna
140 gšećera
1 prstohvatsoli
250 gmaslaca (hladnog)
4žumanjka
3 žlicevode ledene
Nadjev
180 gmekog maslaca
180 gšećera
150 gDr. Oetker Badema mljevenih
3jaja
90 gbrašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
30 gDr. Oetker Marcipan mase (narezane na komadiće)
1svježe cijeđeni sok od naranči (neprskana, naribana korica)
Glazura
200 gšećera u prahu
2 - 3 žlicesoka od naranči (svježe cijeđenog)
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i na to stavite namašćeni okvir za pečenje.

2

Tijesto

Pomiješajte brašno sa šećerom i soli. Dodajte hladan maslac narezan na komadiće i tako dugo mijesite rukama dok smjesa ne postane grudičasta. Potom dodajte žumanjke i hladnu vodu i odmah nastavite mijesiti rukama.


Podijelite tijesto na dva dijela. Jednu polovicu razvaljajte, stavite na lim za pečenje i obložite okvirom za pečenje. Pritom na okviru od tijesta izradite mali rub. Tijesto na dnu više puta probodite vilicom i stavite oko sat vremena da stoji na hladnom. Drugu polovicu tijesta omotajte u foliju za čuvanje svježine i također stavite da stoji oko sat vremena na hladnom.

3

Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

4

Nadjev

Maslac i šećer mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte. Pojedinačno dodajte jaja te marcipan i dobro izmiješajte. Brašno, bademe, prašak za pecivo i koricu naranče dobro pomiješajte u zasebnoj posudi i dodajte u smjesu maslaca i šećera. Dobro promiješajte i raspodijelite po tijestu na limu za pečenje. Ostatak tijesta razvaljajte, položite na kolač i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

5

Glazura

Pomiješajte šećer u prahu sa sokom od naranče tako da dobijete gustu glazuru i raspodijelite po vrućem kolaču.