Flag

Kolač od jabuka

oko 20 porcija
Srednje teško
60
Sočni kolač od jabuka s nadjevom od pudinga
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač od jabuka možete staviti u zamrzivač.
Recipe Tips
Kolač od jabuka može se pripremiti 1-2 dana prije konzumiranja.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Nadjev od jabuka
1 omotDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
40 gšećera
500 mlmlijeka
1250 gjabuke
Tijesto
200 gpšeničnog brašna
2 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
oko 1 žličicacimeta
200 gmekog maslaca
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
4 komjaja
100 gmljevenih lješnjaka
Za ukrašavanje
malošećera u prahu
oko ½ žličicacimeta
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Nadjev od jabuka

Za nadjev od jabuka pomiješajte prašak za puding sa šećerom i 6 žlica mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte. Mlijeko maknite sa štednjaka, umiješati zapršku i kuhajte oko 1 minutu. Vrući puding stavite u zdjelu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

2

Jabuke ogulite, narežite na četvrtine i narežite na uske kriške. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Tijesto

U zdjeli za miješanje pomiješajte brašno s praškom za pecivo i cimetom. Dodajte preostale sastojke i sve izradite mikserom kratko na najnižoj, pa na najjačoj razini 2 minute da se dobije glatko tijesto. Ravnomjerno rasporedite tijesto u posudu za pečenje. Odozgo pažljivo rasporedite puding i ravnomjerno rasporedite. Ravnomjerno rasporedite kriške jabuka po tijestu. Stavite lim za pečenje u pećnicu.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute


Ostavite kolač od jabuka da se ohladi.

4

Ukrašavanje

Pomiješajte šećer u prahu s cimetom i pospite po kolaču od jabuka prije posluživanja.

  • Kolač od jabuka možete staviti u zamrzivač.
  • Kolač od jabuka može se pripremiti 1-2 dana prije konzumiranja.