Za smjesu mikserom (metlicama) pjenasto izradite žutanjke sa šećerom, vanilin šećerom, vodom, rumom i uljem. Bjelanjke čvrsto umutite sa šećerom i kuhačom lagano umiješajte u smjesu. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, dodajte kakao i prosijte sve na smjesu, te umiješajte i orašaste plodove.
Smjesu razmažite po limu za pečenje (30 x 35 cm) kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje. Lim gurnite u sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Ohlađeni kolač prevrnite i odstranite papir za pečenje.
Kremfix umiješajte u slatko vrhnje za šlag i istucite u čvrst šlag, zatim lagano dodajte omekšalu čokoladu i premažite dobivenu kremu preko kolača.
Umiješajte Kremfix i vanilin šećer u slatko vrhnje za šlag. Istucite u čvrstu kremu i premažite preko čokoladne kreme.
Odmrznuti kesten pire pomiješajte sa šećerom u prahu i rumom. Pireom punite prešu za krumpire i istisnite po kolaču (po šlag kremi). Kolač ostavite oko sat vremena na hladnome.
Kolač prije posluživanja lagano pospite kakaom za kolače.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Pripremanje:50 Srednje teškooko 42 komada