Flag

Keksi sa sirom u obliku zeca

oko 24 komada
Lagano
55
Simpatični keksi u obliku zeca, brzo i jednostavno pripremljeni s ribanim parmezanom za uskrsni brunch
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Lim za kolače

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
1kalup za izrezivanje u obliku zvijezde
Tijesto
100 gpšeničnog brašna
1 vrh nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
½ žličicasoli
60 gsvježega sira (posnog)
60 gmekog margarina
Osim toga
2 žličicemlijeka
50 gribanog sira
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

2

Tijesto za kekse

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (lopaticama) izmijesite u tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini.

3

Tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljate na debljinu od približno 3mm. Kalupom izradite zečeve i stavite ih na lim za pečenje. Premažite zečeve mlijekom i pospite parmezanom. Lim za pečenje stavite u pećnicu i ispecite kekse.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 12 Minute

4

Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.