Flag

Keksi s pudingom od vanilije

oko 15 komada
Lagano
45
Keksi s okusom pudinga od vanilije preliveni rubin čokoladom i posipom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Za kekse
130 gmaslaca (omekšanog)
50 gšećera u prahu
130 gbrašna (tip 405)
1 omotDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
150 gruby čokolade
40 gslanog karamela
20 gDr. Oetker Šarene mrvice
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Šarene mrvice
1

Keksi

Stavite maslac i šećer u prahu u zdjelu i miksajte oko 3 minute dok smjesa postane kremasta. Dodajte brašno i prašak za puding, te zamijesite glatko i čvrsto tijesto

2

Oblikujte tijesto u valjak (ø 3 cm), omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta

3

Zagrijte pećnicu. Tijesto narežite na komade debljine otprilike 0,5 cm i stavljajte ih na lim obložen papirom, pazeći da se keksi međusobno ne dodiruju. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Ostavite da se ohlade. 

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 10 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C

4

Ukrašavanje

Krupno natrgajte i otopite čokoladu u vrućoj vodenoj kupelji. Svaki keks do pola umočite u čokoladu, kratko pričekajte da prestane kapati i stavite na papir za pečenje. Pospite šarenim mrvicama i slanim karamelom i ostavite da se sve zajedno stvrdne.