Flag

Keksi s likerom od jaja

oko 80 komada
Srednje teško
60
Fini keksi punjeni ukusnim ganacheom od jaja
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Keksi s likerom od jaja mogu se čuvati na hladnom mjestu u dobro zatvorenim posudama oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje
malo masnoće

Sastojci

Ganaš s likerom od jaja
150 gbijele kuvertire
75 mllikera od jaja
Tijesto
150 gmekog maslaca
100 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1 komjaja
250 gpšeničnog brašna
50 gDr. Oetker Original Gustina
100 mllikera od jaja
Preljev s likerom od jaja
50 gšećera u prahu
2 žlicelikera od jaja
1

Ganaš s likerom od jaja

Kuvertiru sitno nasjeckajte, zajedno s likerom od jaja miješajući otopite na niskoj temperaturi i prelijte u posudu. Ostavite najmanje 3 sata u hladnjaku, najbolje tijekom noći.

2

Priprema

Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

3

Tijesto

U posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte maslac ili margarin sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Dodajte jaje i miješajte oko ½ minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno s Gustinom i zajedno s likerom od jaja umiješajte u tijesto na najnižoj brzini. Tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje s otvorom u obliku zvijezde (promjera 8 mm) i istisnite hrpice na lim za pečenje. Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Kekse s likerom od jaja s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

4

Ganaš mikserom (metlicama) kratko izmiješajte i stavite u vrećicu za ukrašavanje ili u malu vrećicu za zamrzavanje. Na polovice keksa istisnite malo ganaša i ostavite da se stvrdnjava oko 5 minuta, potom poklopite ostalim keksima i lagano pritisnite. Stavite oko 30 minuta u hladnjak.

5

Ukrašavanje

Od šećera u prahu i likera od jaja izradite gusti preljev i stavite preljev u malu
vrećicu za zamrzavanje ili vrećicu za ukrašavanje. Odrežite mali vrh i prelijte kekse.

  • Keksi s likerom od jaja mogu se čuvati na hladnom mjestu u dobro zatvorenim posudama oko 2 tjedna.