Flag

Jogurt tortice s orašastim plodovima

oko 6 komada
Lagano
40
Hrskava podloga od orašastih plodova i bijele čokolade s kremom od jogurta, svježeg sira i meda
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje
6 okruglih kalupa (Ø 7,5 cm)

Sastojci

Hrskava podloga
125 gorašastih plodova
50 gbijele čokolade
Krema od jogurta
500 ggrčkog jogurta (10% m.m.)
250 gsvježega sira
125 mlsoka od naranči (sviježe cijeđenog)
1 omotDr. Oetker Instant Želatine Fix
75 gmeda
Krokant
oko 50 gorašastih plodova
1 - 2 žlicemeda
Picture - Dr. Oetker Instant Želatine Fix
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega postavite okrugle kalupe.

2

Hrskava podloga

Mješavinu orašastih plodova sitno nasjeckajte ili usitnite blenderom. Razlomite čokoladu i otopite ju na pari. Umiješajte orašaste plodove. Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalupe i utisnite žličicom. Ostavite da se stisnu u hladnjaku.  

3

Krema od jogurta

U jednoj posudi pomiješajte jogurt sa svježim sirom i narančinim sokom. Umiješajte želatinu fix i miješajte 1 minutu. Na kraju umiješajte med. Kremu od jogurta ravnomjerno rasporedite u kalupe i ostavite najmanje 1 sat u hladnjaku.

4

Krokant

Mješavinu orašastih plodova grubo nasjeckajte, karamelizirajte s medom u maloj tavi bez masnoće na srednjoj temperaturi i ostavite da se ohladi na komadu papira za pečenje.

5

Ukrašavanje

Odvojite tortice oštrim nožem i istisnite ih iz kalupa. Posipajte krokantom i servirajte. Po želji pospite medom.