Flag

Jednostavni keksi s Nutellom®

oko 50 komada
Lagano
70
Brzi keksi s kremom od lješnjaka i nugata
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Keksi se u dobro zatvorenim limenim kutijama mogu čuvati oko 2 tjedna. 
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Prhko tijesto
200 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
250 gNutelle®
1jaje (veličine M)
2 žlicemlijeka
Glazura
oko 50 gtamne čokolade
oko ½ žličicaulja
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Potom od tijesta oblikujte dva valjka i ostavite ih na dasci oko 30 minuta na hladnom.

2

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Svaki valjak narežite na 25 komada jednake veličine i oblikujte kugle. Stavite kugle na lim za pečenje, malo ih spljoštite i pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute


Kekse s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

4

Glazura

Kuvertiru otopite na pari na niskoj temperaturi i dobro pomiješajte s uljem. Uronite kekse do polovice u glazuru i glazuru na rubu malo postružite. Stavite kekse na papir za pečenje i ostavite glazuru da se stvrdne.

  • Keksi se u dobro zatvorenim limenim kutijama mogu čuvati oko 2 tjedna.