Flag

Halloween muffini s bananom

oko 12 komada
Srednje teško
85
Tematski muffini s bananom i lješnjacima ukrašeni Halloween motivima od fondanta
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako nemate okrugli kalup, možete se poslužiti čašom ili šalicom (promjera 7 cm).
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za muffine (12 kom.)
12papirnatih kalupa
Tijesto
2zrele banane (oko 300 g, oguljene i izvagane)
125 gmekog maslaca ili margarina
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
3jaja (veličine M)
175 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gmljevenih lješnjaka
Za ukrašavanje
oko 200 gDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
1 pakiranjeDr. Oetker Čokoladnog pisma
1 pakiranjeDr. Oetker Šarenog pisma za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Picture - Dr. Oetker Čokoladnog pisma
Picture - Dr. Oetker Šarenog pisma za kolače
1

Papirnate košarice za muffine stavite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Banane narežite na ploške i vilicom grubo zdrobite. Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) izmijesite u mekanu smjesu. Nastavite miješati i postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol, sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte jaja, svako pojedinačno miješajući oko ½ minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i lješnjacima te umiješajte na srednjoj brzini. Na kraju kratko umiješajte banane. Tijestom punite kalup za muffine i stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Ostavite muffine da odstoje 5 minuta u kalupu, potom ih izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

3

Ukrašavanje

Za 6 vampira tanko razvaljajte polovicu fondanta između razrezane vrećice za zamrzavanje. Okruglim kalupom (Ø 7 cm) izrežite 6 krugova, stavite ih na muffine i lagano pritisnite. Za zube vampira izrežite male trokute. Od bijelog fondanta izradite oči te ih pomoću šećernog pisma zalijepite na predviđeno mjesto. Nacrtajte zjenice s crnim šećernim pismom. Položite zube i lagano ih pritisnite. Šarenim pismom, odnosno crvenom bojom, i crnim šećernim pismom ukrasite lica vampira po želji.

4

Za 6 kosturskih glava tanko razvaljajte preostali fondant između razrezane vrećice za zamrzavanje. Ponovno izrežite 6 krugova (Ø 7 cm). Istim kalupom sa strane odrežite elipse (slika 1). Nastavkom s vrhom u obliku kruga ili nožem izrežite oči (slika 1). Fondant stavite na muffine i lagano pritisnite. Pomoću šećernog i šarenog pisma ukrasite kosturske glave i oči po želji.

  • Ako nemate okrugli kalup, možete se poslužiti čašom ili šalicom (promjera 7 cm).