Flag

Desert od vanilije i čokolade

oko 6 porcije
Lagano
30
Slojeviti desert s kremom od vanilije i umetkom od kolača
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Krema od vanilije
380 mlmlijeka
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1,8 lmlijeka (hladnog)
3žumanjka (veličine M)
1 omotDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
malošećera u prahu
Sloj biskvita
70 gbiskvita po želji (narezan na kockice)
malolikera Baileys® (liker od viskija i vrhnja)
100 gDr. Oetker Desertnog preljeva s okusom čokolade
Za ukrašavanje
3 nekolikočokoladnih prutića
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Desertnog preljeva s okusom čokolade
1

Krema od vanilije

Zakuhajte mlijeko sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Pomiješajte mlijeko sa žumanjcima i pudingom u prahu i umiješajte u zavrelo mlijeko. Kremu miješajući kuhajte najmanje 2 minute. Maknite sa štednjaka, pospite šećerom u prahu, kratko ohladite i pokriveno stavite da stoji u hladnjaku.

2

Ohlađenu kremu glatko izmiješajte metlicom za snijeg i stavite u vrećicu za ukrašavanje s otvorom po želji. 

3

Polovicu kolača stavite u čaše, poprskajte likerom i na to stavite desertni preljev. Stavite na to polovicu kreme. Na kremu stavite preostalu polovicu kolača, likera i desertnog preljeva i nadopunite preostalom kremom.

4

Ukrašavanje

Deserte ukrasite čokoladnim prutićima i poslužite!